
Αρακάς με κιμά
Τρώγεται ως έχει ή μπορείτε να απλώσετε το φαγητό σε πυρέξ, να το καλύψετε με πουρέ και τριμμένα τυριά και να το ψήσετε μέχρι να ροδίσει, φτιάχνοντας έτσι την αγγλική παραδοσιακή πίτα του βοσκού
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
Προετοιμασία: 10′ – Μαγείρεμα: 40-50′
40 ml. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γρ. κιμά από λάπα
250 ml χυμό ντομάτας
200 γρ. φρέσκια ντομάτα ξεφλουδισμένη, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένη
2 κ.γ. ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
4-5 μοσχοκάρφια
2 μικρά ξυλάκια κανέλας
αλάτι, πιπέρι
300 γρ. αρακάς φρέσκος (ή κατεψυγμένος)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για να ξεφλουδίζουμε πιο εύκολα την ντομάτα, την βουτάμε για 2-3 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό. Επειτα την ξεφλουδίζουμε προσεκτικά, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε μικρά καρέ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά καρέ.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Ρίχνουμε τον χυμό της ντομάτας, την φρέσκια ντομάτα, τη ζάχαρη και 1½ ποτήρι νερό.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μοσχοκάρφια και τα ξυλάκια κανέλας, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30-40 λεπτά, προσθέτοντας νερό, αν χρειαστεί. Δέκα λεπτά πριν από το τέλος, ρίχνουμε τον αρακά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί. Προσοχή αν επιλέξουμε φρέσκο αρακά θα χρειστεί περισσότερη ώρα για να μαγειρευτεί. Προτού σερβίρουμε, αφαιρούμε την κανέλα και τα μοσχοκάρφια.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Χωρίς τον «αποδιοπομπαίο τράγο» Όρμπαν, ίσως ήρθε η ώρα για την ΕΕ να φτάσει στην ρίζα των προβλημάτων της
- Βαλένθια-Χιρόνα 2-1: Βαθιά ανάσα οι «νυχτερίδες»
- Ο Βασίλης Κικίλιας κρούει κώδωνα κινδύνου για την κρίση στο Ορμουζ και το κόστος της πράσινης μετάβασης στη ναυτιλία
- ΗΠΑ: Η υπόθεση των αγνοούμενων επιστημόνων φτάνει από το ίντερνετ στον Λευκό Οίκο – Θεωρία συνωμοσίας ή αποκάλυψη;
- ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: O Mιχαηλίδης άνοιξε το σκορ για τον δικέφαλο, ισοφάρισε για τους Κρητικούς ο Φούντας (vid)
- Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 2-1: Στον τελικό οι «πολίτες» με ανατροπή και με γκολ στο 83′ και στο 87′!
