Συμμάχους στην πρότασή του για «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών αναζητεί το Μαξίμου. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε να υπάρξει την Πέμπτη διακομματική συνάντηση για το θέμα, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλα τα κόμματα πλην της Χρυστής Αυγής.

Αρνητική ήταν η απάντηση μέχρι στιγμής της ΝΔ η οποία κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών για επικοινωνιακά παιχνίδια. Η ΝΔ έβαλε ουσιαστικά «φρένο» στα σχέδια του Μαξίμου για αλλαγή στον εκλογικό νόμο καθώς η πρόταση της Πειραιώς που βρίσκεται στο «τραπέζι» είναι να δοθεί ταυτόχρονα η δυνατότητα για χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. «H ΝΔ δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε επιμέρους συνάντηση ή συζήτηση για το θέμα της κατάτμησης της Β΄ Αθήνας μέχρι, όπως τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να απαντήσει επισήμως η κυβέρνηση στην σαφή πρότασή του κόμματος για την χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών.

Το Κίνημα Αλλαγής από την πλευρά του αν και έχει ταχθεί υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών αναμένεται να φέρει συνολικό πρόταση για τον εκλογικό νόμο. Αυτό αποφασίστηκε σε συνεδρίαση μελών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού ενώ όπως έγινε γνωστό θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Πέμπτης και εκπρόσωπος του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» οι βασικοί άξονες της πρότασης του Κινήματος Αλλαγής θα περιλαμβάνουν ένα αναλογικότερ σύστημα, με χαμηλότερο μπόνους εδρών για το πρώτο κόμμα. Αντίθετοι με το σπάσιμο της Β΄ Αθήνων εμφανίζονται από την πλευρά τους ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.