Το καλοκαίρι πλησιάζει και είναι γνωστό ότι αποτελεί την περίοδο που προκαλεί τις περισσότερες φθορές στο δέρμα. Μια μέρα στην παραλία είναι εξίσου κακή και για τα μαλλιά όμως, καθώς τα αφυδατώνει. Τόσο ο ήλιος, όσο και το αλάτι της θάλασσας αποτελούν παράγοντες φθοράς της τρίχας. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτήν την «επίθεση» είναι η συνεχής και βαθιά ενυδάτωση των μαλλιών.

Μετά από μια βουτιά στη θάλασσα, πλύνετε αμέσως τα μαλλιά σας με φρέσκο, καθαρό νερό. Στη συνέχεια, όταν φτάσετε στο σπίτι, βοηθήστε τα μαλλιά σας με την παρακάτω φυσική μάσκα ενυδάτωσης που μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.

Η μπανάνα έχει αρκετή πρωτεΐνη για να βελτιώσει την ελαστικότητα, ενώ ο συνδυασμός μελιού και ελαιόλαδου ενυδατώνει τις τρίχες.

Υλικά

1 ώριμη μπανάνα
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο
2 έως 3 σταγόνες λάδι λεβάντας

Εκτέλεση

1. Ανακατέψτε τα συστατικά σε ένα μπλέντερ έως ότου είναι ένα ομοιογενές υγρό χωρίς σβώλους μπανάνας.
2. Βάλτε τη μάσκα στα μαλλιά, κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.
3. Καλύψτε τα μαλλιά με ένα σκουφάκι του ντους (ή μια νάιλον σακούλα) και τυλίξτε μια ζεστή πετσέτα από πάνω. Η θερμότητα δημιουργεί βαθύτερη διείσδυση.
4. Αφήστε να κάτσει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε.

Φυσικά, μπορείτε να ξεκινήσετε αυτή τη λαχταριστή μάσκα με το υπέροχο άρωμα και προτού βγείτε στην παραλία, για έξτρα ενυδάτωση και προστασία.