Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπρόταση του Κινήματος Αλλαγής σε Σκουρλέτη για το εκλογικό σύστημα

Αντιπρόταση του Κινήματος Αλλαγής σε Σκουρλέτη για το εκλογικό σύστημα

Τη δική του πρόταση για αναλογικότερο εκλογικό σύστημα και «σπάσιμο» ορισμένων εκλογικών περιφερειών θα καταθέσει το Κινημα Αλλαγής στον υπουργό Εσωτερικών

Με μια αντιπρόταση, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναλογικότερο εκλογικό σύστημα από το ισχύον και κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, θα συναντηθούν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή πρόσκληση στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κίνημα Αλλαγής θα επισημάνει ότι είναι αντίθετο σε αποσπασματικές αλλαγές, προτείνοντας ολοκληρωμένη αντιπρόταση για τον εκλογικό νόμο, με αναλογικό μπόνους εδρών για το πρώτο κόμμα.

«Καλωσορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, στις προτάσεις για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών και τη ψήφο των ομογενών που απέρριπταν» σημείωσαν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά μετά από ευρεία σύσκεψη στην Χαριλάου Τρικούπη, όπου πήραν μέρος εκπρόσωποι όλων των φορέων του Κινήματος Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν συνεργάτες της κ. Γεννηματά και στελέχη που έχουν χειριστεί εκλογικούς νόμους στο παρελθόν, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δημήτρης Ρέππας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Δημήτρης Τσιόδρας κ.ά.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024