Με μια αντιπρόταση, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναλογικότερο εκλογικό σύστημα από το ισχύον και κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, θα συναντηθούν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή πρόσκληση στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κίνημα Αλλαγής θα επισημάνει ότι είναι αντίθετο σε αποσπασματικές αλλαγές, προτείνοντας ολοκληρωμένη αντιπρόταση για τον εκλογικό νόμο, με αναλογικό μπόνους εδρών για το πρώτο κόμμα.

«Καλωσορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, στις προτάσεις για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών και τη ψήφο των ομογενών που απέρριπταν» σημείωσαν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά μετά από ευρεία σύσκεψη στην Χαριλάου Τρικούπη, όπου πήραν μέρος εκπρόσωποι όλων των φορέων του Κινήματος Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν συνεργάτες της κ. Γεννηματά και στελέχη που έχουν χειριστεί εκλογικούς νόμους στο παρελθόν, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Δημήτρης Ρέππας, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Δημήτρης Τσιόδρας κ.ά.

Γράψτε το σχόλιο σας