Αφορμές και αιτίες
Το Τελ Αβίβ, για πρώτη φορά από τις συνθήκες του 1973, έψαχνε για αφορμή προκειμένου να χτυπήσει δεκάδες σημεία στη Νότια Συρία
Οι ανατροπές στη Μέση Ανατολή μού φέρνουν στο μυαλό το «Breaking news», του Φρανκ Σέτσινγκ. Μέσω του συγκεκριμένου βιβλίου, μπορεί κανείς να πάρει μια πρώτη γεύση από το τι γίνεται στην περιοχή.
Το βιβλίο – που, αν δεν κάνω λάθος, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στα ελληνικά – περιγράφει την ιστορία ενός πολεμικού ανταποκριτή, ο οποίος ανακαλύπτει παράνομες δραστηριότητες των εσωτερικών μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ. Μια αποκλειστική είδησή του μετατρέπεται σε θανατηφόρα αλυσίδα και πάνω της πλέκεται μια απίστευτη ιστορία.
Τόσο απίστευτη και τραγική όσο κι αυτή που στην πραγματικότητα εξελίσσεται στη Συρία αυτή τη στιγμή, όπου ο στρατός του Ισραήλ μάχεται αυτόν του Ιράν. Διότι περί αυτού πρόκειται.
Το Τελ Αβίβ, για πρώτη φορά από τις συνθήκες του 1973, έψαχνε για αφορμή προκειμένου να χτυπήσει δεκάδες σημεία στη Νότια Συρία. Παρουσίασε λοιπόν την επίθεσή του, τη νύχτα της περασμένης Τετάρτης, ως απάντηση σε είκοσι ρουκέτες που ισχυρίζεται ότι εκτόξευσαν από τις βάσεις τους στο Γκολάν οι Ιρανοί.
Ωστόσο, ο βασικός στόχος αυτού του πρωτοφανούς νέου επεισοδίου είναι να ξεκαθαρίσει ποιος είναι ο αρχηγός στη διεθνή σκηνή. Και η επιχείρηση στην πραγματικότητα στοχεύει στο να ανοιχτεί ο δρόμος για τη Σαουδική Αραβία, τον μεγαλύτερο εχθρό του Ιράν, παραδοσιακό εταίρο των ΗΠΑ και όψιμο φίλο του Ισραήλ.
Διαβάστε ολόκληρη την άποψη εδώ
- Βενεζουέλα: Διαδηλωτές έκαψαν αμερικανική και ισραηλινή σημαία
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442