Τουλάχιστον ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες είναι ο έως τώρα ανεπίσημος απολογισμός από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο του Παρισιού.

Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον περαστικών, προτού τον πυροβολήσουν και τον σκοτώσουν αστυνομικοί, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο το αρχηγείο της αστυνομίας.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο δεύτερο διαμέρισμα, κοντά στην Όπερα, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, σε μια πολυσύχναστη συνοικία με μπαρ, εστιατόρια και θέατρα.

Ο άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον πέντε ανθρώπων, ο ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του, κοντά στην οδό Saint-Augustin, σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του δράστη.

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών χαιρέτισε «την ψυχραιμία και ετοιμότητα των δυνάμεων της αστυνομίας που εξουδετέρωσαν τον δράστη».

«Οι πρώτες μου σκέψεις πάνε στα θύματα αυτής της ειδεχθούς ενέργειας» συμπλήρωσε ο υπουργός Ζεράρ Κολόμπ στο μήνυμά του.