Ζημιά 200.000 ευρώ για τους εκθέτες της Ανθοέκθεσης στη ΔΕΘ
Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης την περασμένη Πέμπτη
Σε πάνω από 200.000 ευρώ ανέρχεται συνολικά η οικονομική ζημιά για τους περισσότερους των 20 εκθετών της 6ης Ανθοέκθεσης που διεξάγεται στον αύλειο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, στις 10 Μαΐου, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ανθοπαραγωγός, Ανέστης Αλμπανίδης, μέλος του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Θεσσαλίας – Ηπείρου – Μακεδονίας – Θράκης και Νήσων.
«Πάθαμε ολοκληρωτική καταστροφή» είπε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι εκθέτες στη διοργάνωση, από την αμέσως κιόλας επόμενη ημέρα, Παρασκευή 11/5, έστησαν εκ νέου τους πάγκους τους εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με την ελπίδα ότι η προέλευση του κόσμου «θα μας βοηθήσει να σηκώσουμε κεφάλι». Ειδικότερα για αύριο, οπότε και είναι η Γιορτή της Μητέρας, οι ανθοπαραγωγοί ελπίζουν για ηχηρό «παρών» των πολιτών στη διοργάνωση.
Υπενθυμίζεται ότι τα ορμητικά νερά παρέσυραν προχθές, Πέμπτη, για πολλά μέτρα, φυτά, γλάστρες (πλαστικές και πήλινες) και χώμα, μέχρι τη νέα παραλία, στο ύψος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι εκθέτες θα έχουν συνάντηση με στελέχη της ΔΕΘ-Helexpo, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτό το αίτημά τους και να παραταθεί η Ανθοέκθεση μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο (19-20 Μαΐου 2018).
Τονίζεται ότι η Ανθοέκθεση στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 29 Απριλίου και γίνεται σε συνεργασία του Συνεταιρισμού Ανθοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος και Νήσων και της ΔΕΘ-HELEXPO A.E.
- ΔΟΑΕ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επανασύνδεσης του πυρηνικού σταθμού με το δίκτυο ηλεκτροδότησης στη Ζαπορίζια
- Super League: Η βαθμολογία μετά την 17η αγωνιστική (pic)
- Βόλος – Ατρόμητος 0-3: Ανάσα για τους Περιστεριώτες στο Πανθεσσαλικό
- LIVE: Μπράιτον – Μπόρνμουθ
- Έτος καταστροφής το 2025 για τα κρυπτονομίσματα
- «Κατηγορώ τον Ντόναλντ Τραμπ»: Στο νοσοκομείο ο Πιρς Μόργκαν μετά από πτώση – Υποβλήθηκε σε αντικατάσταση ισχίου
- Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στην Πολιτική Προστασία
- Γροιλανδία: Η Δανία ζητά από το ΝΑΤΟ να ξεκινήσει αποστολή για την ενίσχυση της άμυνάς της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


























































![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442