Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για τις 30 Αυγούστου «κλειδώνει» η πρεμιέρα του Audi e-tron

Για τις 30 Αυγούστου «κλειδώνει» η πρεμιέρα του Audi e-tron

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της γερμανικής φίρμας το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο βήμα υλοποίησης της φιλόδοξης ηλεκτρικής στρατηγικής της παίρνει εισιτήριο για τα τέλη του καλοκαιριού.

H γερμανική φίρμα είχε δώσει για πρώτη φορά το στίγμα των προθέσεών της για τη διάθεση ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV παρουσιάζοντας ένα αντίστοιχο πρωτότυπο στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 2015,

Τρία, από κάθε άποψη, ταραχώδη χρόνια μετά από εκείνη την πρώτη εμφάνιση, το Audi E-Tron, αφού έκανε και πάλι μια στάση με το status του πρωτοτύπου στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, ετοιμάζεται να υποδεχθεί την έκδοση παραγωγής του.

Αυτή, όπως προέκυψε από την ενημέρωση της Audi προς τους μετόχους της, θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στις 30 Αυγούστου του 2018, στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Audi Summit ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επακόλουθη παρουσία της και στην έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο του 2018.

Ανεξαρτήτως των διαδρομών που θα ακολουθήσει μέχρι τη διάθεσή του και σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία το μήκους 4,88 μέτρων αμιγώς ηλεκτρικό SUV αναμένεται να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 400 χλμ. βάσει του νέου πρωτοκόλλου μετρήσεων WLTP.

Εκτός από την παραπάνω αυτονομία οι μπαταρίες ιόντων λιθίου απόδοσης 95 kWh με τις οποίες εξοπλίζεται θα υπόσχονται επίσης εξαιρετικά ταχεία φόρτιση (30 λεπτά) με την προϋπόθεση βέβαια ότι αυτή συντελείται στο δίκτυο ταχυφορτιστών της Audi. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η γερμανική φίρμα έχει προαναγγείλει 200 σταθμούς ταχείας φόρτισης σε όλη την Ευρώπη με τουλάχιστον έξι θέσεις φόρτισης έκαστος.

Σε οικιακό φορτιστή ο οποίος απαιτεί τριφασική παροχή ρεύματος 400 Volt, η φόρτιση του E-Tron θα απαιτεί οκτώμιση ώρες ενώ προαιρετικά θα διατίθεται και ένας ταχυφορτιστής οικιακής χρήσης ο οποίος θα μειώνει τον παραπάνω χρόνο στο ήμισυ.

Σε ό,τι αφορά τις αμιγείς επιδόσεις του, αυτές θα εξασφαλίζονται από την παρουσία τριών ηλεκτρικών μοτέρ συνδυαστικής ισχύος 435 ίππων ή 503 ίππων στη λειτουργία overboost.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η αρχική του τιμή στη Γερμανία έχει προσδιοριστεί περί τα 80.000 ευρώ ενώ ήδη υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από τους αγοραστές.

Ανεξαρτήτως των χαρακτηριστικών του, αξίζει να σημειωθεί ότι το E-Tron θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της φιλόδοξης ηλεκτρικής στρατηγικής της Audi η οποία προβλέπει τη διάθεση 800.000 ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2025.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024