Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκδρομές για αγρίους

Εκδρομές για αγρίους

Στην Ελλάδα του 2018, με το πολυμνημονιακό (κατά το κατοχικό) σύνδρομο, αν δεν πας στην Α' Γυμνασίου έναν επταήμερο γύρο Πορτογαλίας ή μια Ιρλανδία, δεν θα είσαι αρκετά «popular» στο Instagram, ο μπαμπάς και η μαμά πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

«Οι… οφείλουν: * Να συμπεριφέρονται κατά τρόπο που να μην εκθέτει τους ίδιους σε κίνδυνο και να μη δημιουργούν οι ίδιοι προβλήματα στο φυσικό περιβάλλον, όπως ρύπανση χώρων, καταστροφή δενδρυλλίων και βλάστησης. * Να σέβονται την ξένη ιδιοκτησία και να μην προβαίνουν σε θορυβώδεις εκδηλώσεις και άσκοπες και άσεμνες χειρονομίες. * Οι… υποχρεούνται για τυχόν ζημιές που θα προκαλέσουν στα μέσα μεταφοράς και στο ξενοδοχείο να καταβάλουν την ανάλογη αποζημίωση. * Οι… που θα υποπέσουν σε πειθαρχικό παράπτωμα θα τιμωρηθούν με τις προβλεπόμενες κυρώσεις…».

Οχι, δεν πρόκειται για αποφοίτους σωφρονιστικού ιδρύματος κάπου στη Γιούτα, που καλούνται να συμμορφωθούν με τις οδηγίες κάποιου υπερεντατικού προγράμματος επανένταξης. Πρόκειται για το χαρτί που καλείται να υπογράψει εν έτει 2018 γονέας-κηδεμόνας μαθητή/μαθήτριας της Α’ τάξης του Γυμνασίου για τριήμερη εκδρομή στην Πελοπόννησο.

Περνάει κανείς εν τέλει καλά στις σχολικές εκδρομές; Διερωτώμαι βλέποντας τον καταιγισμό γκρίνιας από γονείς, καθηγητές, παιδιά. Οι γονείς καλούνται ούτε λίγο ούτε πολύ να «εγγυηθούν» ότι τα τέκνα τους δεν είναι κακομαθημένα βρωμόπαιδα, επαγγελματίες  μπαχαλάκηδες ή απλώς εποχιακοί βάνδαλοι, που όταν βρεθούν με τα λουριά λάσκα τού δίνουν και καταλαβαίνει (ουκ ολίγες τριήμερες αποβολές για παντός είδους έκτροπα «πέφτουν» μετά από σχολικές εκδρομές).
Ταυτόχρονα, επειδή στην Ελλάδα του 2018, με το πολυμνημονιακό (κατά το κατοχικό) σύνδρομο, αν δεν πας στην Α’ Γυμνασίου έναν επταήμερο γύρο Πορτογαλίας ή μια Ιρλανδία, δεν θα είσαι αρκετά «popular» στο Instagram, ο μπαμπάς και η μαμά πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αν δεν δύνανται, πολύ κρίμα. Θυμάμαι, είχα βρεθεί σε μια κουβέντα με άλλους γονείς δημόσιου σχολείου. «Και τι γίνεται με τα παιδιά που δεν μπορούν να δώσουν τα 600 ευρώ για τις 7 ημέρες στο εξωτερικό;».
«Τι να κάνουμε! Θα πηγαίνουν όσα μπορούν» απάντησε μια large σε ενσυναίσθηση μαμά. Υπάρχουν, βέβαια, σπεύδω να σημειώσω στο σημείο αυτό, κάμποσες συνομοταξίες γκαγκά γονέων: οι φοβικοί (που τρέμουν με το που σκέφτονται ότι το παιδί δεν θα είναι υπό τον διαρκή έλεγχό τους), οι υπέρ το δέον άνετοι (που δεν ξέρουν καν πού βρίσκεται το παιδί τους) και οι απλώς ηλίθιοι (που δεν σκέφτονται να δώσουν στο παιδί κάποιες βασικές συμβουλές επιβίωσης).
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024