Ιαπωνικός συνασπισμός με φόντο τις μπαταρίες στερεάς μορφής
H ανάπτυξη μπαταριών στερεάς μορφής ενώνει τους μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες πασχίζουν ώστε να ανακτήσουν το χαμένο τεχνολογικό τους προβάδισμα.
Στη μάχη της εξέλιξης νέων τεχνολογιών που θα επιτρέψουν την ταχύτερη διάδοση της ηλεκτροκίνησης ρίχνονται από κοινού οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας.
Η Toyota, η Nissan και η Honda ενώνουν τις δυνάμεις τους στηρίζοντας το ερευνητικό έργο του κέντρου τεχνολογίας και αξιολόγησης μπαταριών ιόντων λιθίου στην Ιαπωνία.
Το τελευταίο εργάζεται πάνω στην εξέλιξη μπαταριών στερεάς μορφής, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων και και κρατικά κεφάλαια.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο κέντρο ερευνών, οι μπαταρίες στερεάς μορφής αναμένεται να εξασφαλίζουν αυτονομία 800 χιλιομέτρων και μικρότερους χρόνους φόρτισης, ενώ ταυτόχρονα θα διαθέτουν μικρότερο βάρος και θα καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο.
Όλα αυτά βέβαια δεν πρόκειται να συμβούν νωρίτερα από το 2030, καθώς καμία από τις προσπάθειες μαζικής παραγωγής αυτού του είδους των μπαταριών δεν έχει στεφθεί με επιτυχία.
- Ουκρανία: «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αποφασιστική», λέει η φον ντερ Λάιεν
- Ουκρανία: Την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ ανακοίνωσε ο Πούτιν – «Ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω προελάσεις»
- Βενεζουέλα: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ – Στο στόχαστρο τάνκερ και συγγενείς του Μαδούρο
- Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία: Ελεύθερος και πάλι ο μετανάστης-σύμβολο με εντολή της δικαιοσύνης
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ