Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Από τον Κουβέλη στον Ραγκούση
ΠΗΓΗ: ΦΩΤΟ /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Από τον Κουβέλη στον Ραγκούση

Το βήμα για τον... εναγκαλισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ αν είναι να γίνει ας γίνει γρήγορα...

Ωραία λοιπόν, ο Γιάννης Ραγκούσης είναι ο πρώτος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που το είπε καθαρά: Θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλα τα πεδία και με κάθε τρόπο.

Θα είναι αυτή τάχα η νέα προοδευτική συμμαχία, με την οποία θα πάει μπροστά η χώρα και θα περάσει σε ένα ονειρώδες πεδίο ανάπτυξης, ευημερίας, προοδευτικής ευφορίας και ως δια μαγείας θα αρχίσει να μετατρέπεται σε κάτι-σαν-Ελβετία των Βαλκανίων.

Το είπε επίσης ξεκάθαρα ο Ραγκούσης: αντίπαλος, βασικός, είναι η ΝΔ. Και φυσικά η διαπλοκή και το παρασιτικό πολιτικό σύστημα, όπως αναδείχθηκε από την υπόθεση Novartis. Δηλαδή και κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ. Όπως και η κυβέρνηση, έτσι και ο Ραγκούσης, μάλλον κάτι παραπάνω ξέρει και δεν μας το λέει… Και αν η ομιλία του είχε γραφτεί από τον Καρτερό δεν θα διέφερε πολύ.

Όλα αυτά αναδείχθηκαν σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το απόγευμα, όπου εκτός του ιδίου διάφοροι άλλοι, θεωρητικοί (Μουζέλης, Μαραντζίδης, Σωτηρέλλης κλπ.) ανέπτυξαν τις ιδέες τους για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης στην χώρα.

Μεταξύ των ενθουσιασμένων ακροατών περιλαμβάνονταν τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης, Ν. Παππάς, Ν. Ξυδάκης και Δ. Παπαδημούλης.

Και φυσικά οι Μίλτος Κύρκος και Σπ. Δανέλλης.

Θα ήταν ενδιαφέρον να ξέραμε πώς αισθάνθηκαν κάποιοι από τους ομιλητές βλέποντας το χαμόγελο του Ν. Παππά όσο τους άκουγε…

Το πιο χαριτωμένο είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς πιστεύουν (ή έτσι θέλουν να μας πείσουν) ότι η μεγάλη αγωνία των πολιτών στην Ελλάδα είναι το μέλλον της «προοδευτικής» παράταξης. Και επίσης ότι σε αυτήν περιλαμβάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για να μην υπάρχουν αυταπάτες: οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά. Και δεν χάνουν τον ύπνο τους για το μέλλον της προοδευτικής παράταξης.

Είναι γνωστό και μένει να επιβεβαιωθεί από τις επίσημες ανακοινώσεις, ότι πρόσωπα όπως ο Κύρκος και ο Δανέλλης ετοιμάζονται να μεταπηδήσουν στον ΣΥΡΙZA, ο μεν για μία ενδεχόμενη επανεκλογή στην ευρωβουλή ή μία θέση στην ελληνική Βουλή, ο δε για την δημαρχία του Ηρακλείου. Θεωρώντας δύσκολο να έχουν γοητευθεί από την ιδεολογική συνέπεια και καθαρότητα του ΣΥΡΙΖΑ, το κίνητρο τους είναι προφανώς προσωπικό: η πολιτική τους επιβίωση, μία παράταση στο όνειρο που ζουν. Ο Κουβέλης έχει δείξει τον δρόμο.

Η βάσιμη υποψία είναι πως στην πορεία προς τις εκλογές, ανάλογο βήμα θα κάνει και ο Γιάννης Ραγκούσης, αφού σύμφωνα με αυτά που λέει δεν φαίνεται να έχει χώρο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Το καλύτερο για εκείνον θα ήταν να κάνει το βήμα εγκαίρως, γιατί μετά τις εκλογές μάλλον θα είναι αργά…

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024