Κολοκυθοκεφτέδες με ταλαγάνι και σος γιαουρτιού
Τους τηγανίζουμε για να τους πάρουμε μαζί στο πικνίκ ή αφού επιστρέψουμε από το πλέξιμο του στεφανιού
YΛΙΚΑ (για 20 κομμάτια)
Για τους κολοκυθοκεφτέδες
250 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
350 γρ. καρότα, τριμμένα
500 γρ. ταλαγάνι, τριμμένο
120 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
5 γρ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
5 γρ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
3 αβγά, χτυπημένα
120 γρ. ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, μουλιασμένο σε λίγο νερό και στυμμένο
αλάτι, πιπέρι
έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
½ ματσάκι ρόκα, χονδροκομμένη, για το σερβίρισμα
Για τη σος γιαουρτιού
5 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
20 γρ. πιπερόριζα (τζίντζερ), ψιλοκομμένη
10 γρ. ζάχαρη
50 ml λευκό ξίδι
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κεφτέδες: Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα και τα αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να αποβάλουν τα υγρά τους. Τα στύβουμε με τα χέρια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε κεφτέδες των περίπου 80 γρ. Τους βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να σφίξουν.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τους κεφτέδες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσει το τυρί στο εσωτερικό τους. Τους μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σος γιαουρτιού: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε δίπλα στους κεφτέδες και συνοδεύουμε με λίγα φύλλα ρόκας.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Υεμένη: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν 3 drones των Χούθι
- Ισραήλ: Ομηρος της Χαμάς κηρύχθηκε επίσημα νεκρός από τις αρχές
- Αριζόνα: Η κυβερνήτρια επικύρωσε την κατάργηση νόμου του 1864 που απαγόρευε την άμβλωση
- Ρωσία: Ασκοπες οι ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ελβετία
- Η «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ» εκτοξεύει πυραύλους εναντίον του Τελ Αβίβ
- Κρήτη: Διάσωση 33 μεταναστών νότια του Ηρακλείου – Επέβαιναν σε ακυβέρνητη λέμβο