Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τιμωρώντας τον μαέστρο, και το κοινό

Τιμωρώντας τον μαέστρο, και το κοινό

Άλλο πράγμα ο χαρακτήρας και οι πράξεις του καλλιτέχνη, άλλο το ταλέντο και η προσφορά του

Η απαγόρευση της μετάδοσης των ηχογραφήσεων του διάσημου αρχιμουσικού Τζέιμς Λιβάιν που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, είναι πράξη δικαιοσύνης ή ωμής εκδίκησης;

Δεν είναι μόνο το Χόλιγουντ (από όπου ξεκίνησε ο «χορός») ή η Σουηδική Ακαδημία που συνταράσσονται από σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης, είναι και η Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης. Η οποία απέλυσε προ μηνών τον επίτιμο μουσικό διευθυντή της, αρχιμουσικό Τζέιμς Λιβάιν, έπειτα από  καταγγελίες για τον ανάρμοστο τρόπο με τον οποίο εκδήλωνε τη «συμπάθειά» του προς τους νέους μουσικούς.

Ο ισχυρότατος άνδρας της ΜΕΤ, ο οποίος έχει διευθύνει μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις της τα τελευταία 40 χρόνια, βρέθηκε στα γεράματα άνεργος και δαχτυλοδειχτούμενος. Δική του η ευθύνη! Είναι βεβαίως, την ίδια στιγμή, όσο και αν δίκαια τιμωρούνται εκείνοι που δεν σεβάστηκαν τα όρια, θλιβερή μια τέτοια κατάληξη.

Ομως, ακόμα και αν κάποιος ήταν τέρας που πρόσβαλε ή κακοποίησε ανθρώπους, αυτό δεν μπορεί να αναιρέσει ή να διαγράψει την όποια καλλιτεχνική αξία και προσφορά του. Διαβάζω πως πρόσφατα το MET Opera Radio, ο δορυφορικός ραδιοφωνικός σταθμός της Μετροπόλιταν, απέσυρε από τη δισκοθήκη του όλες τις ηχογραφήσεις που έχει διευθύνει ο Λιβάιν. Αυτό είναι εξαιρετικά άδικο για τους εκατοντάδες εξαιρετικούς μουσικούς και τραγουδιστές που συμμετείχαν σε εκείνες.

Είναι άδικο και για το κοινό, τους ακροατές του σταθμού, που δεν θα μπορούν να τις απολαμβάνουν. Και είναι και παράλογο: Άλλο πράγμα ο χαρακτήρας και οι πράξεις του καλλιτέχνη, άλλο το ταλέντο και η προσφορά του.

Ο διαχωρισμός είναι απαραίτητος. Αλλιώς, φοβάμαι, θα «καταργήσουμε» πολλούς από εκείνους που θαυμάζουμε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024