Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φωνιαδάκης με Γκλας, Εκμαν με Μπετόβεν

Φωνιαδάκης με Γκλας, Εκμαν με Μπετόβεν

Δίπτυχο χορογραφιών για το Μπαλέτο της ΕΛΣ από τον διεθνώς καταξιωμένο πρώην διευθυντή του και τον σπουδαίο Σουηδό

Το παρελθόν και το μέλλον συναντιούνται επί σκηνής. Τα σώματα πάλλονται και σε κάθε τους βήμα οι χορογράφοι μοιάζουν σαν να μιλούν για τις αλήθειες της τέχνης τους, αλλά και να αποκαλύπτουν προσωπικές σκέψεις για τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις μπροστά στο κοινό. Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από τις 3 Μαΐου και για τέσσερις παραστάσεις παρουσιάζει το «Équilibre / Cacti», ένα δίπτυχο χορού του φιλοξενούμενου χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη (στην πρώτη δημιουργία του μετά την παραίτηση από το Μπαλέτο της Σκηνής) και του Σουηδού Αλεξάντερ Εκμαν.
Σύμφωνα με τα Νέα ο διεθνώς καταξιωμένος Αντώνης Φωνιαδάκης παρουσιάζει τη νέα χορογραφία «Équilibre», έχοντας επιλέξει ως μουσικό φόντο τους υποβλητικούς ήχους του Φίλιπ Γκλας. Πρόκειται για τη δεύτερη εκδοχή της χορογραφίας με τίτλο «Des/Équilibre/s» που αποκάλυψε στο κοινό για πρώτη φορά στο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τον περσινό Ιούνιο.
«Το «Des/Équilibre/s» πρωτοπαρουσιάστηκε σε μια σύνθετη βραδιά και περιλάμβανε ένα έργο νεοκλασικό, πιο γραμμικό, δομημένο και ελεγχόμενο δίπλα σε ένα έργο με μια ενέργεια διαφορετική, γεμάτη ροή και αντίθετη από αυτή του κλασικού. Θεώρησα ότι ενώ φαινομενικά τα δύο έργα ήταν τελείως διαφορετικά, αντικατοπτρίζοντας μια ανισορροπία, μέσα στην ίδια βραδιά λειτούργησαν αντιστικτικά, με αποτέλεσμα το ένα έργο να φωτίζει το άλλο δημιουργώντας τελικά μια ισορροπία» αναφέρει ο ίδιος ο χορογράφος στο σημείωμα για τη χορογραφία.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024