Η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Αμπερ Ραντ υπέβαλε την παραίτησή της στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, η οποία την αποδέχθηκε, γνωστοποίησε η Ντάουνινγκ Στριτ το βράδυ της Κυριακής.

Την πληροφορία ότι η Ραντ παραιτήθηκε μετέδωσε νωρίτερα η βρετανική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση BBC.

Η Ραντ είχε βρεθεί στο στόχαστρο εδώ και μέρες, εξαιτίας διαφόρων υποθέσεων που συνδέονταν με τον έλεγχο της μετανάστευσης — του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκαν τις υποθέσεις αυτές οι υπηρεσίες της.

Μεταξύ άλλων, ορισμένοι μετανάστες στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα νησιά της Καραϊβικής χαρακτηρίστηκαν λαθεμένα παράνομοι.

Η συζήτηση αυτή άνοιξε μετά από τις αποκαλύψεις για την εχθρική μεταχείριση από την κυβέρνηση των μεταναστών της λεγόμενης «γενιάς του Windrush», δηλαδή των πρώτων μεταναστών από την Καραϊβική που έφτασαν στη Βρετανία τις πρώτες δεκαετίες μετά από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Βρέθηκε σε δύσκολη θέση

Το τελευταίο διάστημα έχουν αναδειχθεί περιπτώσεις τέτοιων μεταναστών που μετά από πολλές δεκαετίες στο Ηνωμένο Βασίλειο τους έχει ζητηθεί να φύγουν, διότι δεν έχουν επαρκή έγγραφα από τις δεκαετίες του 1940-1970.

Η κα Ραντ βρέθηκε σε δύσκολη θέση καθώς παραδέχθηκε ότι δεν γνώριζε πως η μεταναστευτική υπηρεσία του υπουργείου της έχει συγκεκριμένους αριθμητικούς στόχους ανά περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου για απέλαση παράτυπων μεταναστών.

Μάλιστα σε εμφάνισή της ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων φάνηκε να εκπλήσσεται όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης, μέλη της επιτροπής, αναφέρθηκαν στην ύπαρξη αυτών των στόχων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr