Ήταν μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χώρα του ευρωπαϊκού νότου, μία αριστερή κυβέρνηση. Αυτή η αριστερή κυβέρνηση δημιούργησε έναν Οργανισμό που μάλλον δεν χρειαζόταν και πολύ η χώρα, διόρισε κατ’ επιλογήν της τον Πρόεδρό του – έναν άνθρωπο διακεκριμένο στον χώρο του – και διαφόρους υπαλλήλους.

Έβαλε «προϊστάμενο» αυτού του Οργανισμού έναν Γενικό Γραμματέα Υπουργείου αδαή επί του αντικειμένου και «προϊστάμενο του προϊσταμένου» έναν Υπουργό ακόμη πιο αδαή.

Ο μόνος εκ των ανωτέρω που είχε «δικαίωμα» να… «μιλήσει» ήταν ο διορισμένος Πρόεδρος. Και μίλησε. Μετά από μόλις 4 εβδομάδες διορισμού και 3 συνεδριάσεις διοικητικού συμβουλίου.

Και είπε ότι ο Γενικός Γραμματέας είναι άσχετος, ο Υπουργός προωθεί προσωπική ατζέντα και οι δράσεις που παλεύουν να προχωρήσουν δεν αξιολογούνται και δεν έχουν κανένα ίχνος αξιοκρατίας. Και παραιτήθηκε.

Η αριστερή κυβέρνηση αυτής της χώρας δεν ντράπηκε. Αντίθετα απάντησε. Και αμφισβήτησε το αν μπορούσε ο καθηγητής να προλάβει να τα καταλάβει όλα αυτά μέσα σε 4 εβδομάδες.

Θέλω πολύ να πιστέψω την κυβέρνηση αυτής της έρμης χώρας. Και ότι πράγματι ο Πρόεδρος δεν μπορούσε να δει τόσο γρήγορα ό,τι βλέπουμε όλοι παντού τριγύρω μας. Αλλά η σύμπτωση που επαναλαμβάνεται ξέρετε τι παύει να είναι.

Κι εδώ, όχι μόνο έπαυσε η σύμπτωση, αλλά συνεχίστηκε και η φαρσοκωμωδία: Ο νέος Πρόεδρος αποκαλεί «κουφάλες» τους Ευρωπαίους και ο Διευθύνων Σύμβουλος ακολουθεί τα χνάρια του Προέδρου.

Κι αυτά σύμπτωση;

Η Σοφία Νικολάου είναι δικηγόρος (www.sofianikolaou.com)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο