Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Απαράδεκτα τα αιτήματα Τραμπ για τα πυρηνικά

Ιράν: Απαράδεκτα τα αιτήματα Τραμπ για τα πυρηνικά

Ο Τραμπ έχει δηλώσει πως, αν οι ευρωπαίοι σύμμαχοι δεν διορθώσουν μέχρι τις 12 Μαΐου τα «τρομερά ελαττώματα» της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, αυτός θα αρνηθεί να επεκτείνει τη χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν

Απαράδεκτα χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, τα αιτήματα του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αλλάξει η πυρηνική συμφωνία ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις μεγάλες δυνάμεις.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει πως, αν οι ευρωπαίοι σύμμαχοι δεν διορθώσουν μέχρι τις 12 Μαΐου τα «τρομερά ελαττώματα» της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, αυτός θα αρνηθεί να επεκτείνει τη χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν.

Στη συνάντηση που είχε με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, την Παρασκευή, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε κατηγορηματικά ότι «το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει αν εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει χρήση βίας για να πετύχει αυτόν τον σκοπό.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό το δολοφονικό καθεστώς δεν θα πλησιάσει κοντά σε πυρηνικό όπλο και ότι το Ιράν τερματίζει τον απόκτηση των επικίνδυνων πυραύλων και την υποστήριξή του στην τρομοκρατία, είτε στη Μέση Ανατολή είτε αλλού. Αυτό μπορώ να σας το πω: Δεν θα αποκτήσουν πυρηνικά όπλα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μέσα στην εβδομάδα, πάντως, κατά την επίσκεψη του γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είχε υπογραμμίσει πως ο ίδιος και ο γάλλος ομόλογός τουενδέχεται να έχουν σύντομα μεταξύ τους συμφωνία για την JPOA.

«Πιστεύω ότι είχαμε πραγματικά ουσιαστικές συνομιλίες για το Ιράν. Και αναμένουμε να κάνουμε κάτι. Μπορούμε να έχουμε τουλάχιστον μια συμφωνία μεταξύ μας πολύ γρήγορα. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά να κατανοούμε ο ένας τον άλλον» ανέφερε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024