Και τι είναι αυτά που καταλογίζει ο καθηγητής Κριμιζής εις βάρος του υπουργού Παππά, του αδιάφθορου

Ωραία είναι τα αστειάκια για τον Αγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, τον προστάτη άγιο του νέου επικεφαλής του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (και οσονούπω προστάτη του ίδιου του Οργανισμού, ως Αγιος των κομητών, των δορυφόρων, των ουράνιων σωμάτων και των… βλημάτων!) κυρίου Πρωτοπαπά, όμως υπάρχει μια σοβαρή πλευρά της υπόθεσης, την οποία ο υπουργός Παππάς, οι συν αυτώ και η κυβέρνηση κάνουν ό,τι μπορούν για να τη θάψουν.
Πρόκειται για το θέμα που εγείρουν οι καταγγελίες, έμμεσες και άμεσες, του παραιτηθέντος καθηγητή κυρίου Κριμιζή. Τι μας είπε στην επιστολή του ο κύριος καθηγητής;

Οτι το υπό τον κύριο Παππά υπουργείο και ειδικότερα ο αποκληθείς και «τσάρος του διαστήματος» στενός συνεργάτης του υπουργού, κύριος Μαγκλάρας, επιχείρησαν να πάρουν τη διαχείριση των 23,6 εκατ. ευρώ που αφορούν την κατασκευή μικροδορυφόρων.
Ο ευφυής καθηγητής δεν απηύθυνε ευθέως κατηγορίες τού είδους επιδιώξατε να πάρετε τη διαχείριση, ακυρώνοντάς με, για να κονομήσετε, όχι. Χρησιμοποίησε μια κλασική φράση που έχει καθιερωθεί από εποχής Γουότεργκεϊτ: Follow the money.
Φυσικά ούτε εγώ προτίθεμαι να κάνω τον ντετέκτιβ για να ανακαλύψω την τύχη αυτών των 23,6 εκατ. Αλλά αν ήμουν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η αποκληθείσα και Μητέρα Τερέζα της ελληνικής Δικαιοσύνης, κυρία Δημητρίου, θα ανέθετα στην εισαγγελέα Διαφθοράς, την κυρία Τουλουπάκη, να διερευνήσει τι ακριβώς συνέβη στον ΕΛΔΟ.

Και τι είναι αυτά που καταλογίζει ο καθηγητής Κριμιζής εις βάρος του υπουργού Παππά, του αδιάφθορου (που αν επανακυκλοφορούσε ο Μπαμπινιώτης το λεξικό του, θα είχε στο σχετικό λήμμα τη φωτογραφία του υπουργού, ώστε να γίνεται πιο κατανοητό τι σημαίνει…).

Εγώ, φυσικά, πιστεύω τον υπουργό Παππά, έναντι όσων του καταλογίζει ο καθηγητής Κριμιζής. Αφού, σου λέει, κύριε ο ΕΛΔΟ δεν είχε Α-Φι-Μι (ΑΦΜ) μπορούσε να διαχειρίζεται χρήματα και μάλιστα τέτοια ποσά; Θα ήταν παράνομο.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr