Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την Τετάρτη η νέα συνάντηση Κοτζιά - Ντιμιτρόφ

Την Τετάρτη η νέα συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ

Η συνάντηση, παρουσία του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, ανακοινώθηκε επίσημα από το ελληνικό ΥΠΕΞ, επιβεβαιώνοντας προγενέστερες πληροφορίες

Νέα συνάντηση θα έχει την Τετάρτη στη Βιέννη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με τον σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ, παρουσία του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

Η συνάντηση ανακοινώθηκε επίσημα από το ελληνικό ΥΠΕΞ, επιβεβαιώνοντας προγενέστερες πληροφορίες.

Η χρονική στιγμή της νέας συνάντησης έχει ενδιαφέρον. Μόλις πριν από περίπου δύο 24ωρα, ο σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνουν οι δύο πλευρές, σημειώνοντας πως  η χώρα του «ποτέ δεν ήταν κοντά σε μια επίληση της διένεξής της με την Ελλάδα».

«Πιστεύω ότι ποτέ δεν είχαμε καλύτερες συνθήκες για να πετύχουμε μια συνολική λύση… η οποία θα διαρκέσει για πάντα» δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως μια ενδεχόμενη αποτυχία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν θα ήταν «το τέλος του κόσμου». «Εάν αυτή η διαφορά δεν επιλυθεί, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου, θα ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα με τον έναν ή άλλο τρόπο» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσε ότι «ένα τεράστιο μέρος του προβλήματος» έχει ήδη επιλυθεί, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις, εξηγώντας ότι «αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τη διαδικασία».

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ν.Κοτζιάς είχε εμφανιστεί πλήρως απαισιόδοξος για οποιαδήποτε πρόοδο μέχρι το προσεχές καλοκαίρι.

«Είναι ολοφάνερο ότι η ΠΓΔΜ τον Ιούνιο δεν πρόκειται να μπει στο ΝΑΤΟ» ήταν η χαρακτηριστική του φράση, προσθέτοντας ότι η υπόθεση μεταφέρεται για το φθινόπωρο.

Είναι, λοιπόν, πιθανό οι νέες συνομιλίες να αφορούν στο χρονοδιάγραμμα, κάτι που είχε διαφανεί και μετά από τη συνάντηση της Οχρίδας.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024