Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με εξοπλιστικά 4 δισ. ευρώ «χτίζουν» συμμαχίες

Με εξοπλιστικά 4 δισ. ευρώ «χτίζουν» συμμαχίες

Αγορά νέων οπλικών συστημάτων κρύβουν οι επαφές με Ισραήλ, Γαλλία, Ρωσία, ΗΠΑ και Ιταλία

Μια σειρά περίεργων συμπτώσεων συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως οι διεθνείς συμμαχίες που προσπαθεί να οικοδομήσει η κυβέρνηση περνάνε μέσα από τον δρόμο της αγοράς νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Το κόστος από αυτές τις συμβάσεις, εφόσον υλοποιηθούν στο σύνολό τους, ξεπερνά τα τέσσερα δισ. ευρώ, όπως έχει επισημανθεί και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ειδικότερα, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του ισραηλινού προέδρου στη χώρα μας το υπουργείο Αμυνας ζητάει την έγκριση της Βουλής για δύο εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 31,2 εκατ. ευρώ.

Μετά το περίφημο ταξίδι Τσίπρα – Καμμένου στις ΗΠΑ ενεργοποιείται η αναβάθμιση των μαχητικών F-16, που θα κοστίσει τουλάχιστον ένα δισ. ευρώ, και ανοίγει η μεγάλη συζήτηση για την αγορά των νέων αεροσκαφών F-35.

Μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη εγκρίνεται από την Βουλή η αναβάθμιση των ιταλικών οπλικών συστημάτων ύψους περίπου 56 εκατ. ευρώ ενώ μετά την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα επανεκκινούνται οι διαπραγματεύσεις για την αγορά δύο υπερσύγχρονών γαλλικών φρεγατών με εκτιμώμενο κόστος περί τα 2 δισ. ευρώ.

Πρόσφατα, το υπουργείο Αμυνας εισηγήθηκε στη Βουλή την επέκταση του ορίου ζωής των ρωσικών TOR-M1 και OSA-AK, αυξάνοντας το κόστος κατά 2 εκατ. ευρώ, και ανοίγοντας τον δρόμο στον Αλέξη Τσίπρα για την επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024