Έντονη ανησυχία επικρατεί για την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους

Αμέσως μετά τα stress test την σκυτάλη παίρνουν τα «κόκκινα» δάνεια. Οι διοικήσεις των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προχωρούν σε ριζικό επανασχεδιασμό της στρατηγικής για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), σε συνεργασία με τις διοικήσεις των τραπεζών, θα επανεξετάσουν το πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων και τις δυνατότητες αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων επιλογών για καλύτερα αποτελέσματα: από τη σύσταση ειδικής bad bank μέχρι τη δημιουργία ειδικού φορέα που θα παρέχει εγγύηση σε τμήμα των κόκκινων δανείων των τραπεζών.

Οι τράπεζες έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ στην επίτευξη του στόχου τους, ενώ επικρατεί έντονη ανησυχία για την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα και η αδυναμία πληρωμής των μηνιαίων υποχρεώσεων παρατηρείται, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, στα στεγαστικά δάνεια και κατόπιν ακολουθούν τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr