Η μέρα της μαρμότας… Για άλλη μία φορά, ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, ο ίδιος μηχανισμός κινητοποιήθηκε. Η γνωστή εφημερίδα του γνωστού δημοσιογράφου, μέλους της στενής παρέας του Πρωθυπουργού έκανε άλλη μία αποκάλυψη. Μία off shore εταιρεία, λέει, χρηματοδοτούσε τόσο την επιχειρηματική δραστηριότητα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, όσο και την αντίστοιχη του Θέμου Αναστασιάδη.

Σκάνδαλο μεγάλο, απολογούμενος ο Μητσοτάκης, τα non paper άρχισαν να πέφτουν βροχή, η γραμμή για τα πρωινάδικα της Δευτέρας είχε δοθεί στους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία μέσα στην αγωνία τους να αποφύγουν τις απαντήσεις για τα πολλαπλά αδιέξοδα της κυβέρνησης, έλεγαν το ποίημα: «η Μαρέβα, της Μαρέβας…».

Στην αμηχανία και τον τρόπο με τον οποίο παπαγαλίζουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι τα non paper, καταφαίνεται η αγωνία τους. Απαντήσεις δεν υπάρχουν για τίποτε, η επικείμενη δήθεν έξοδος από το πρόγραμμα τους φέρνει πολύ κοντά σε ένα πολιτικό Βατερλό, το νέο μνημόνιό τους συντάσσεται ήδη και λίγο πολύ κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς ξημερώνει.

Εως ότου διαφανεί σε ποια ακροβασία θα καταφύγει πάλι ο κ. Τσίπρας προκειμένου να καλλιεργήσει το έδαφος για τις εκλογές, αυτή θα είναι η ατμόσφαιρα. Πόσο μακριά μπορεί να τους πάει αυτή η τακτική; Δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια, ειδικώς αφότου για μία ακόμη φορά η χώρα βρίσκεται στην σφαίρα του πολλαπλού ατυχήματος.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, όσα τεχνάσματα κι αν επιχειρήσουν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αποτρέψουν το μοιραίο. Τα επίχειρα της αναξιοπιστίας, του καιροσκοπισμού, της οικονομικής εξαθλίωσης μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, της γενικής έκπτωσης και κατάπτωσης, της εξαπάτησης αλλά και της θεσμικής υπονόμευσης θα εισπραχθούν.

Και όταν αυτό συμβεί, θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για πολλά.

Αλήθεια, μιας και έγινε λόγος για off shore: με εκείνην την off shore στο ΔΣ της «Αυγής» τι έχει απογίνει; Παλιά ιστορία.

Ενώ της Μαρέβας…