Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μέρα της μαρμότας (και της Μαρέβας...)

Η μέρα της μαρμότας (και της Μαρέβας…)

Στο ίδιο έργο θεατές. «Σκάνδαλα», ο γνωστός δημοσιογράφος, οι παπαγάλοι των πρωϊνάδικων και όλα μαζί στο μίξερ της κυβερνητικής προπαγάνδας

Η μέρα της μαρμότας… Για άλλη μία φορά, ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, ο ίδιος μηχανισμός κινητοποιήθηκε. Η γνωστή εφημερίδα του γνωστού δημοσιογράφου, μέλους της στενής παρέας του Πρωθυπουργού έκανε άλλη μία αποκάλυψη. Μία off shore εταιρεία, λέει, χρηματοδοτούσε τόσο την επιχειρηματική δραστηριότητα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, όσο και την αντίστοιχη του Θέμου Αναστασιάδη.

Σκάνδαλο μεγάλο, απολογούμενος ο Μητσοτάκης, τα non paper άρχισαν να πέφτουν βροχή, η γραμμή για τα πρωινάδικα της Δευτέρας είχε δοθεί στους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία μέσα στην αγωνία τους να αποφύγουν τις απαντήσεις για τα πολλαπλά αδιέξοδα της κυβέρνησης, έλεγαν το ποίημα: «η Μαρέβα, της Μαρέβας…».

Στην αμηχανία και τον τρόπο με τον οποίο παπαγαλίζουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι τα non paper, καταφαίνεται η αγωνία τους. Απαντήσεις δεν υπάρχουν για τίποτε, η επικείμενη δήθεν έξοδος από το πρόγραμμα τους φέρνει πολύ κοντά σε ένα πολιτικό Βατερλό, το νέο μνημόνιό τους συντάσσεται ήδη και λίγο πολύ κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς ξημερώνει.

Εως ότου διαφανεί σε ποια ακροβασία θα καταφύγει πάλι ο κ. Τσίπρας προκειμένου να καλλιεργήσει το έδαφος για τις εκλογές, αυτή θα είναι η ατμόσφαιρα. Πόσο μακριά μπορεί να τους πάει αυτή η τακτική; Δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια, ειδικώς αφότου για μία ακόμη φορά η χώρα βρίσκεται στην σφαίρα του πολλαπλού ατυχήματος.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, όσα τεχνάσματα κι αν επιχειρήσουν η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αποτρέψουν το μοιραίο. Τα επίχειρα της αναξιοπιστίας, του καιροσκοπισμού, της οικονομικής εξαθλίωσης μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, της γενικής έκπτωσης και κατάπτωσης, της εξαπάτησης αλλά και της θεσμικής υπονόμευσης θα εισπραχθούν.

Και όταν αυτό συμβεί, θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για πολλά.

Αλήθεια, μιας και έγινε λόγος για off shore: με εκείνην την off shore στο ΔΣ της «Αυγής» τι έχει απογίνει; Παλιά ιστορία.

Ενώ της Μαρέβας…

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024