Αποκρυπτογραφήσαμε τις τάσεις της μόδας στα γυαλιά ηλίου για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2018 και προτείνουμε το σχέδιο που ταιριάζει στην κάθε γυναίκα.

Οι σταθερές αξίες

Υπάρχουν κάποια σχέδια που μπορεί να έχεις από προηγούμενες χρονιές, όπως τα ελαφρώς τετραγωνισμένα ή τα γυαλιά πιλότου. Οι επιλογές αυτές έχουν αποδειχτεί ως σταθερές αξίες στα αξεσουάρ με πολλές διαφορετικές μάρκες να τα διαθέτουν σε πολλά διαφορετικά χρώματα. Ακόμα, τα ρετρό σχέδια και οι πεταλούδες έχουν καθιερωθεί ως μια βασική επιλογή εμπνευσμένη από το παρελθόν.

Γυαλιά ηλίου προσαρμοσμένα στη μορφολογία του προσώπου

Για να εφαρμόσουν καλά στο πρόσωπό σας τα γυαλιά ηλίου πρέπει να προσαρμόζονται στο σχήμα του προσώπου σας και έτσι να αναδεικνύουν τα σημεία που θέλετε να προωθήσετε ή αντιστρόφως, αυτά που θέλετε να μετριάσετε.

Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, μπορείτε να τονίσετε τη στρογγυλότητά του με έναν σκελετό του ίδιου σχήματος. Αντίθετα, μπορείτε να διορθώστε τις αναλογίες σας, βασισμένη σε γεωμετρικά σχήματα με γωνίες.

Με τις ισορροπημένες τους διαστάσεις, τα οβάλ πρόσωπα μπορούν να υποστηρίξουν όλα τα στυλ των γυαλιών ηλίου, κλασικά ή πρωτότυπα. Είναι η προσωπικότητά σας που θα καθορίσει το σχέδιο που θα πρέπει να φορέσετε: τα ορθογώνια πλαίσια ταιριάζουν στους πιο αυστηρούς χαρακτήρες, ενώ τα στρογγυλά γυαλιά δίνουν μια πιο νεανική πλευρά.

Στα τετράγωνα και στα μακρόστενα πρόσωπα συνιστώνται γυαλιά ηλίου με οβάλ σκελετό, τα οποία μαλακώνουν το πρόσωπο.

Τα τριγωνικά πρόσωπα μπορούν να παίξουν στο χρώμα και τις λεπτομέρειες του σκελετού. Ένα πρόσωπο σε σχήμα ανεστραμμένου τριγώνου ενισχύεται από τα γυαλιά ηλίου σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και το διακριτικό σκελετό. Καλό είναι να αποφεύγονται τα υπερβολικά μεγάλα σχέδια, όπως το σχέδιο της μύγας ή  της πεταλούδας.