Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πράγματα που οι μητέρες πρέπει να αποφύγουν στα social media

Πράγματα που οι μητέρες πρέπει να αποφύγουν στα social media

Όλα όσα πρέπει να προσέχουν οι μητέρες στα μέσα κοινωνική δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να γίνουν ο αγαπημένος φίλος κάθε μητέρας. Σε αυτά μπορεί να δημιουργήσει ένα ψηφιακό ημερολόγιο με την ζωή του παιδιού της, όμως έχουν και κινδύνους που παραμονεύουν και μπορούν να της δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα.

Πρόσφατες έρευνες αναφέρουν πως οι μητέρες που ασχολούνται αρκετά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε για να ανεβάσουν δικές τους φωτογραφίες, είτε για να ανεβάσουν φωτογραφίες του παιδιού τους, καταλήγουν να ασχολούνται περισσότερο με αυτά και παρά με τις άλλες υποχρεώσεις τους. Μάλιστα αναφέρουν πως ο χρόνος που περνούν με τα παιδιά τους γίνεται πλέον μία δημοσίευση σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης και όχι αυτό που πρέπει στην πραγματικότητα να είναι.

Είναι λογικό οι μαμάδες να εντυπωσιάζονται από όλους εκείνους τους λογαριασμούς των influencers και τις φωτογραφίες με τα παιδιά τους είτε σε διακοπές είτε να φορούν τις τελευταίες τάσεις της μόδας και να ποζάρουν στο φακό. Γι’αυτό και πρέπει πάντα μια μητέρα να θυμάται ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και μια φωτογραφία σε μια εντυπωσιακή έξοδο δεν θα έχει κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα για την μετέπειτα ζωή του μικρού της.

Από την άλλη καλό θα είναι να μην δείχνετε καθόλου το πρόσωπο του παιδιού σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην εποχή που ζούμε το παιδί θα έχει από μόνο του αρκετές ευκαιρίες να ανεβάσει φωτογραφίες της ζωής του σε τέτοιες ιστοσελίδες, καλό θα ήταν να μην κάνετε εσείς την αρχή.

Αντίθετα δείξτε του πως μπορεί να τα χρησιμοποιεί με μέτρο και αναρτώντας μόνο συγκεκριμένα πράγματα, όπως κάποιες δραστηριότητες η κατασκευές που φτιάχνει ή φωτογραφίζοντας τα χέρια του να κάνουν κατασκευές.

Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερο ψηφιακό άλμπουμ με στιγμές από την αρχή της ζωής του, καθώς και θα του δείξετε από μικρό πως πρέπει να χειρίζεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024