Χόρτα με κεχρί, αβοκάντο και αβγό
Ο ρευστός κρόκος σε αυτό το πιάτο μοιάζει με φυσική σος
Υλικά (για 2 άτομα)
2/3 φλ. κεχρί
αλάτι
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 αβγά σε θ.δ.
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ηλιόσπορο
3-4 χούφτες τρυφερά χόρτα εποχής (σπανάκι, ρόκα, μάραθο, μυρώνια, καυκαλήθρες, σέσκουλα)
q χυμό από 1 λεμόνι
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
50 γρ. φέτα, τριμμένη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κεχρί για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να μυρίσει. Προσθέτουμε το διπλάσιο σε ποσότητα νερό, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο όσο να σιγοβράζει, ρίχνουμε τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κλείνουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κατσαρολάκι σκεπασμένο μέχρι το σερβίρισμα.
Μελάτα αβγά. Ζεσταίνουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε τα αβγά, ρυθμίζοντας το χρονόμετρο στα 6 λεπτά (για αβγά μεσαίου μεγέθους).
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κ.σ.) και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με τον ηλιόσπορο μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε τα χόρτα, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, ίσα ίσα να μαραθούν.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με τη σειρά το κεχρί, τα χόρτα με τον χυμό λεμονιού, το αβοκάντο και τα αβγά, καθαρισμένα και πασπαλίζουμε με τη φέτα.
πηγη: Γευσιγνώστης
- Μεξικό: Στους εξαφανισθέντες Αυστραλούς και στον Αμερικανό ανήκουν τα πτώματα που βρέθηκαν σε πηγάδι
- Γαλλία: Δίκαιο ανταγωνισμό με την Κίνα θα απαιτήσει από τον Σι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξισώνει την κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν με την Γκεστάπο
- Ουγγαρία: Χιλιάδες πολίτες ζουν τον «πυρετό Μαγιάρ», του πολιτικού που εναντιώνεται στον Ορμπαν
- Μεξικό: Από μία σφαίρα στο κεφάλι φέρουν τα πτώματα που εικάζεται ότι ανήκουν στους 3 αλλοδαπούς
- Γάζα: Τη «γενοκτονία» κατήγγειλε ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καλώντας σε κυρώσεις κατά του Ισραήλ