Φασολάκια με καρύδια και ξινομυζήθρα
Πριν από το μαγείρεμα καθαρίζουμε τα φασολάκια περιμετρικά, ώστε να απομακρυνθούν οι ίνες που είναι σαν κλωστή, και κόβουμε τις άκρες τους
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
80 ml έ.π. ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
500 γρ. φρέσκα φασολάκια, μπαρμπούνια
100 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό
130 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένο
80 γρ. ξινομυζήθρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει.
Προσθέτουμε τα φασολάκια και τον ζεστό ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα καρύδια, το σχοινόπρασο και τον δυόσμο. Μοιράζουμε από πάνω την ξινομυζήθρα.
Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε την ξινομυζήθρα με ανθότυρο, κατίκι Δομοκού ή τριμμένη φέτα.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Στο 10,2% «έπεσε» η ανεργία τον Μάρτιο
- Αυτό είναι το πρόσωπο μιας γυναίκας Νεάντερταλ που έζησε πριν από 75.000 χρόνια
- Σε αυτή την περιοχή της Ιταλίας καλλιεργούνται τα μεγαλύτερα λεμόνια που έχεις δει
- ΗΠΑ: Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας εν μέσω φιλοπαλαιστινιακής διαδήλωσης
- Μαρία Καρυστιανού: «Είναι δυνατόν να μιλά για θεωρίες συνομωσίας;»
- Η Μακάμπι αρνήθηκε να δώσει εισιτήρια στον Παναθηναϊκό – Θέλει να βάλει 2.000 οπαδούς της στο γήπεδο