Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόση φυσική άσκηση είναι καλή για τα παιδιά;

Πόση φυσική άσκηση είναι καλή για τα παιδιά;

Ενθαρρύνοντας το παιδί να ασκηθεί σε καθημερινή βάση, το βοηθάς ώστε να είναι υγιές και στο να θέσει γερές βάσεις για υγιείς μελλοντικές συνήθειες

Είναι αρκετά φυσικό για τα παιδιά να είναι σωματικά ενεργά όλη την ώρα. Τα μωρά χορεύουν, σκαρφαλώνουν, τεντώνουν τα πόδια τους ενώ τα μεγαλύτερα παίζουν και τρέχουν στην παιδική χαρά ή σε άλλες οργανωμένες δραστηριότητες. Πόση άσκηση, όμως, είναι αναγκαία; Πόση τους κάνει καλό;

Τα παιδιά 0-1 έτους ασκούνται σωματικά πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Αυτό περιλαμβάνει παιχνίδι στο πάτωμα και μπουσούλημα.

Τα παιδιά 1-5 ετών πρέπει να είναι σωματικά ενεργά για τουλάχιστον 3 ώρες την ημέρα, «μοιρασμένες» μέσα στο 24ωρο. Περιλαμβάνεται τρέξιμο αλλά και χοροπήδημα.

Τα παιδιά 5- 18 ετών θα έπρεπε να ασκούνται τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα υιοθετώντας μέτρια ή και έντονη σωματική δραστηριότητα. Καλό θα ήταν να ακολουθούν ασκήσεις ενδυνάμωσης μυών τουλάχιστον 3 μέρες τη βδομάδα.

Η μέτρια σωματική δραστηριότητα μπορεί να είναι γρήγορο περπάτημα.

Η έντονη σωματική δραστηριότητα μπορεί να είναι τρέξιμο ή αθλήματα με τρέξιμο και γρήγορη ποδηλασία.

Οι ασκήσεις για ενδυνάμωση μυών και οστών είναι το τρέξιμο, το σκαρφάλωμα ή το άλμα.

Τα παιδιά που γυμνάζονται, τείνουν να τα πηγαίνουν καλά και σε άλλους τομείς της ζωής τους. Τους χαρίζει αυτοπεποίθηση και νιώθουν ότι ανήκουν κάπου. Χαλαρώνουν και κοιμούνται πιο εύκολα ενώ δείχνουν υψηλή συγκέντρωση στο σχολείο. Επιπλέον, μαθαίνουν να συνεργάζονται, να κάνουν εύκολα φίλους και να μοιράζονται.

Γυμναστείτε μαζί! Αν το παιδί δεν συμπαθεί τα ομαδικά αθλήματα, μπορείτε να το συνδυάσετε με τις βόλτες σε παιδική χαρά ή παιδότοπους, σε σπίτια φίλων ή και στον κήπο σας. Επίσης, μπορεί να στραφεί προς τα θαλάσσια αθλήματα, αν αγαπά τη θάλασσα, ή να ξεκινήσετε πεζοπορίες στο βουνό, τώρα που ο καιρός είναι καλός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024