Όλες οι μητέρες ψάχνουν να βρουν το μαγικό τρόπο να κάνουν τα παιδιά τους να τρώνε υγιεινά. Επειδή ως γνωστόν τα παιδιά είναι οπτικοί τύποι, πρώτα τρώνε το φαγητό τους με τα μάτια και αν τους αρέσει αυτό που βλέπουν, μόνο τότε θα ξεκινήσουν να το τρώνε και κανονικά. Για αυτό το λόγο και οι μητέρες προσπαθούν να δημιουργούν ευφάνταστους συνδυασμούς στα σνακ και τα φαγητά που τους φτιάχνουν.

Όλα αυτά σκέφτηκε και η Melissa Porras μια εργαζόμενη μητέρα και δημιούργησε τον λογαριασμό  «healthy toddler menus», που στα ελληνικά σημαίνει «υγιεινά γεύματα για παιδιά». Ξεκίνησε λοιπόν να ανεβάζει φωτογραφίες από τα γεύματα που έφτιαχνε στο γιο της, έτσι ώστε όταν δεν έχει έμπνευση για το τι θα του φτιάξει να πηγαίνει στο λογαριασμό της και να χαζεύει τις φωτογραφίες. Στόχος της ήταν όλα τα γεύματα να είναι εύκολα και υγιεινά, για να κάνουν καλό στο γιο της, αλλά και να προλαβαίνει να τα φτιάξει γρήγορα.

Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια έχει ανεβάσει περισσότερες από 200 φωτογραφίες με πρωινά, φαγητά και σνακ και έχει αποκτήσει περισσότερους από 13.000 πιστούς ακολούθους.

Για να πάρετε ιδέες και έμπνευση διαλέξαμε φωτογραφίες από εύκολα και γρήγορα σνακ που μπορείτε να φτιάξετε και εσείς στα παιδιά σας, με υλικά που μπορεί να έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

O λογαριασμός στο Instagram https://www.instagram.com/healthytoddlermenu/