Ως ατάκα το «ή εμείς ή κανείς», είναι άκρως τσιτάτη. Υπό την έννοια πως τη χρησιμοποιούν κατά κόρον όσοι θέλουν να αναφερθούν στην κατάκτηση του εφετινού τίτλου. Σαν να λέμε, της μόδας. Το έκαναν και οι φίλοι του ΠΑΟΚ, ακόμη ακόμη και στελέχη της ομάδας, καθόσον όχι μόνο δηλώνεται με τον τρόπο αυτό η πίστη τους στους εγχείρημα, αλλά προκύπτει και ενδιαφέρουσα ρίμα.

Ωστόσο, να λέει κάτι αντίστοιχο και ένας πρώην διεθνής (22 συμμετοχές) ποδοσφαιριστής; Με θητεία άνω της δεκαετίας στην Τούμπα; Ο Γιώργος Τουρσουνίδης, εν προκειμένω; «Με αρωγό τον κόσμο θα στείλουμε μήνυμα ότι θα χωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο. Δεν μπορούν να φανταστούν πού μπορούμε να φτάσουμε». Ακριβώς αυτά είπε ο άλλοτε διεθνής μέσος. Αλλά κανονικά, αντί για επιθέσεις με στομφώδη τρόπο θα έπρεπε να βγάζει μια ψυχραιμία.

Ο αθλητισμός δεν μπορεί να γίνει πεδίο ακραίων αντιπαραθέσεων -τουλάχιστον όχι τώρα που η κατάσταση έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Ούτε η Ελλάδα μπορεί να αντέξει νέο διχαστικό κλίμα. Συνεπώς, η ρητορική του παλαίμαχου παίκτη μπορεί να ακουστεί μόνο στα ενδότερα. Και να γίνει εκεί κατανοητή.

Διαφορετικά, σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε τη γνώμη του για το αν πρέπει να κάνουν εισβολή πρόεδροι με πιστόλια στον αγωνιστικό χώρο, αν είναι σύμφωνος με το να βγαίνουν αποφάσεις δικαστικές ξημερώματα, αν δεν ενοχλείται με το σφράγισμα εισιτηρίων ημέρες αργίας και αν -τέλος- του αρέσει το πρωτάθλημα να έχει κάποιους κανόνες.

Δηλαδή, με λίγες λέξεις, αν έχει διάθεση να ακολουθεί τη νομιμότητα ή θέλει απλά να φωνάζει με στόχο λίγη δημοσιότητα. Ένα δεκαπεντάλεπτο, που θα έλεγε και ο Γουόρχολ…