Όταν ζεις σε ένα μικρό χώρο, κάθε μέρα είναι μια προσπάθεια να καταφέρεις να χωρέσεις όλα σου τα πράγματα χωρίς να υπάρχει ακαταστασία στο σπίτι. Παρόλο που ακόμα δεν υπάρχει κάποιος «μαγικός» τρόπος να μεγαλώσεις το μέγεθος του σπιτιού σου, υπάρχουν τρόποι να κρατήσεις το χώρο σου οργανωμένο, χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Παρακάτω θα βρεις κάποιους από τους τρόπους που ξεχωρίσαμε εμείς:

  • Χρησιμοποίησε ράφια για να αποθηκεύσεις τα παπούτσια σου. Αν έχεις ένα μικρό άδειο τοίχο ή ένα κενό στο πάτωμα της ντουλάπας σου, τότε βρήκες τον τρόπο να τον γεμίσεις.
  • Αγόρασε έπιπλα που έχουν αποθηκευτικούς χώρους. Όταν πας να αγοράσεις έπιπλα να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι, όταν έχεις μικρό σπίτι ένας ακόμα αποθηκευτικός χώρος είναι πάντα χρήσιμος. Σε ένα κρυμμένο αποθηκευτικό χώρο μπορείς να έχεις από τα ρούχα που είναι εκείνη την περίοδο εκτός εποχής μέχρι τις κουβέρτες σου και τα σεντόνια σου.
  • Χρησιμοποίησε μικρά ράφια για να βάλεις μπαχαρικά στην κουζίνα ή χαρτικά και γραφική ύλη που δεν χωρούσε πουθενά αλλού στο γραφείο σου.
  • Βάλε διαχωριστικά μέσα στα συρτάρια σου. Σε ένα μικρό σπίτι τα συρτάρια ποτέ δεν περισσεύουν, γι’αυτό βάλε μέσα στα συρτάρια σου διαχωριστικά, για να μην χάνεις ώρες ψάχνοντας τα πράγματά σου μέσα σε αυτά.
  • Κρέμασε τα κοσμήματά σου σε άγκιστρα πάνω στον καθρέφτη σου. Με αυτό τον τρόπο και θα δώσεις ένα ιδιαίτερο στυλ στον καθρέφτη σου και θα εξοικονομήσεις χώρο. Ένα ακόμα θετικό είναι ότι δεν θα ξαναχρειαστεί να ξεμπλέξεις τα κοσμήματα σου που έχουν γίνει όλα μαζί μια μπάλα.
  • Χρησιμοποίησε κουρτίνες για να χωρίσεις το χώρο σου και να δώσεις την αίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου.