Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού διάλεξαν να υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους, με τους οποίους μοιράστηκαν τις ίδιες ανησυχίες όλους αυτούς τους μήνες. 

Θα ήταν εύκολο για τους Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκου να μη δώσουν σημασία και να προχωρήσουν. Όμως επέλεξαν τον άλλο δρόμο, που αργά ή γρήγορα θα τους βγάλει νικητές.

Ετούτη η φετινή φουρνιά του ρόστερ του Παναθηναϊκού σίγουρα δεν είναι η καλύτερη δυνατή από θέμα ποιότητας. Είναι πιθανό ακόμα και αν οι παίκτες δεν αντιμετώπιζαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με τα οικονομικά, με τις υποσχέσεις, με τις προσφυγές και τις μαζικές φυγές των πιο ποιοτικών παικτών, να μην έφταναν σε επιτυχίες, λόγω αξίας.

Όμως κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για τη στάση που κράτησαν όλους αυτούς τους μήνες, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδων. Κανείς δεν μπορεί να τους πει το παραμικρό για τη θέληση που έδειξαν, για τη μάχη που έδωσαν σε όλα τα επίπεδα, για τη στάση που κράτησαν. Μια στάση αντρική πέρα ως πέρα.

Οι τελευταίες μέρες είναι διδακτικές για τον τρόπο που σκέφτονται οι παίκτες του Ουζουνίδη. Μέσα σε ένα περιβάλλον… ζοφερό, που η ίδια η διοίκηση της ομάδας προσπάθησε με τις πράξεις της να τους χωρίσει σε δύο γκρουπ. Έλληνες εναντίον ξένων.

Γνωρίζουμε όλοι πως σε πολλές ομάδες έχει συμβεί και θα συμβεί ξανά να υπάρχουν… κλίκες εντός αποδυτηρίων. Να χωρίζονται σε γκρουπ οι παίκτες και να κοιτάζουν με… στραβό μάτι οι μισοί τους άλλους μισούς. Υπάρχουν ιστορίες από το παρελθόν για κλίκες Ελλήνων που κατηγορούσαν τους ξένους. Όμως πρώτη φορά βλέπουμε μια διοίκηση να διαχωρίζει τους παίκτες σε παιδιά και… αποπαίδια. Θα ήταν πολύ εύκολο για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να μην αντιδράσουν καθόλου. Να πάρουν τα όσα χρήματα τους δίνει η διοίκηση και να συνεχίσουν κανονικά τις προπονήσεις, μέχρι να φύγει αυτή η μαύρη χρονιά. Διάλεξαν τον άλλο δρόμο. Τον τίμιο. Διάλεξαν να υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους, με τους οποίους μοιράστηκαν τις ίδιες ανησυχίες όλους αυτούς τους μήνες.

Είναι προς τιμήν τους. Είναι ό,τι πιο… αντρικό έχει συναντήσει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια. Είναι μια πράξη που θα βρει την αναγνώρισή της, έστω και στο μέλλον, έστω και σε κάποια άλλη ομάδα. Και είναι ντροπή για όσους διοικούν να συνεχίζουν να κοροϊδεύουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με υποσχέσεις που δεν τηρούνται και με «διαρροές» προς τον Τύπο για πληρωμές οι οποίες… δεν έχουν γίνει ποτέ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr