Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Εντός 48ώρου η απόφαση για επέμβαση ή μη στη Συρία

Τραμπ: Εντός 48ώρου η απόφαση για επέμβαση ή μη στη Συρία

Ως απάντηση στη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα

Εντός των επόμενων 48 ωρών θα λάβει απόφαση για το κατά πόσο θα κάνει χρήση στρατιωτικών μέσων στη Συρία ή μη, σχετικά με την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για «ειδεχθή πράξη κατά αθώων».

«Ηταν φρικτό, τρομακτικό» δήλωσε ο Τραμπ με την ευκαιρία σύσκεψης υπουργών της κυβέρνησής του στον Λευκό Οίκο. «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό» πρόσθεσε, υποσχόμενος τη λήψη σημαντικών αποφάσεων εντός των προσεχών δύο ημερών.

«Εάν είναι οι Ρώσοι, εάν είναι η Συρία, εάν είναι το Ιράν, θα το βρούμε» συνέχισε.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τους συμμάχους τους. «Θα υπάρξουν συνέπειες γι’ αυτήν την απαράδεκτη φρικαλεότητα» διευκρινίσθηκε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος Άσαντ.

«Δεν αποκλείω τίποτε αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο κ. Μάτις, ο οποίος καθιστά τη Μόσχα υπεύθυνη για την ύπαρξη χημικών παραγόντων σε αυτό το θέατρο του πολέμου.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε είναι γιατί χρησιμοποιούνται ακόμη χημικά όπλα, ενώ η Ρωσία ήταν ο εγγυητής της κατάργησης όλων των χημικών όπλων» σημείωσε ο ίδιος.

«Τα συμπτώματα παραπέμπουν σε νευροτοξικό παράγοντα»

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι τα συμπτώματα που παρουσίασαν τα θύματα της χημικής επίθεσης στη Ντούμα αντιστοιχούν σε παράγοντα που προκαλεί ασφυξία ή σε νευροτοξικό παράγοντα και ζήτησε από τη Συρία και τη Ρωσία να ανοίξουν τη ζώνη στους διεθνείς παρατηρητές.

«Η επίθεση με χημικά όπλα πραγματοποιήθηκε σε περιοχή όπου επιχειρεί το συριακό καθεστώς, στη Ντούμα, όπου οι δυνάμεις του καθεστώτος προσπαθούν να εκδιώξουν την αντιπολίτευση. Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και οι σύμμαχοί του αρνούνται την πρόσβαση διεθνών παρατηρητών στην περιοχή της Ντούμα» δήλωσαν στο Reuters πηγές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Τα συμπτώματα που παρουσίασαν τα θύματα στη Ντούμα, σύμφωνα με αξιόπιστους ιατρικούς ειδικούς και όπως είναι ορατά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα βίντεο, αντιστοιχούν σε παράγοντα που προκαλεί ασφυξία ή από κάποιου είδους νευροτοξικό παράγοντα» δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024