Γερμανικό δικαστήριο υπέρ της αποφυλάκισης Πουτζδεμόν
Το δικαστήριο επισήμανε ότι οι κατηγορίες της «εξέγερσης» τις οποίες του προσάπτει η ισπανική δικαιοσύνη δεν μπορούν να υποστηριχθούν από το γερμανικό δίκαιο
Γερμανικό δικαστήριο απεφάνθη σήμερα υπέρ της αποφυλάκισης με εγγύηση και υπό περιοριστικούς όρους του τέως προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν. Επισημαίνει ότι η έκδοσή του στην Ισπανία είναι πιθανή βάσει των κατηγοριών περί διαφθοράς εκεί, όχι όμως βάσει της σοβαρότερης κατηγορίας της εξέγερσης, όπως αξιώνει η Μαδρίτη.
Ο Κάρλες Πουτζδεμόν συνελήφθη, αφού εισήλθε στη Γερμανία τον προηγούμενο μήνα, βάσει ισπανικού εντάλματος σύλληψης. Η Μαδρίτη κατηγορεί τον ηγέτη των αυτονομιστών για ανταρσία και διαφθορά αφού διοργάνωσε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιφέρειας.
Η εγγύηση για την αποφυλάκισή του ανέρχεται στα 75.000 ευρώ.
Το δικαστήριο του Σλέσβιχ Χολστάιν, όπου κρατείτο ο Πουτζδεμόν, επισήμανε ότι οι κατηγορίες της «εξέγερσης» τις οποίες του προσάπτει η ισπανική δικαιοσύνη στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης δεν μπορούν να υποστηριχθούν από τον γερμανικό δίκαιο, καθώς δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα. Επιπλέον, η βίαιη συμπεριφορά που θα στοιχειοθετούσε την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας επίσης δεν αποδεικνύεται.
Μονάχα οι κατηγορίες της κατάχρησης δημοσίων κονδυλίων, σε σχέση με την οργάνωση του δημοψηφίσματος του Οκτωβρίου για την αυτονομία της Καταλονίας, μπορούν να αποτελέσουν βάση για έκδοση στην Ισπανία, όμως δεν δικαιολογούν την παράταση της κράτησής του, έκρινε το Δικαστήριο.
- Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος – Ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας
- Ναν: «Σκέφτηκα τον Κόμπι στο σουτ του Χέιζ-Ντέιβις»
- Akylas: Με την ελληνική σημαία έφυγε για τη Βιέννη
- Πρωτομαγιά: το κόκκινο νήμα του αγώνα, της θυσίας και της αξιοπρέπειας
- Ποιοι κλάδοι μπαίνουν στο στόχαστρο της Επιθεώρησης Εργασίας – Τα πρόστιμα στους παραβάτες
- «Η Γιουβέντους δίνει 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Λεβαντόφσκι»
- Ηλεία: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 13χρονο Κωνσταντίνο που σκοτώθηκε με πατίνι
- «Η Κυρά της Ρω»: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο θέατρο Φιλίπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442