Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μην απαντάς σε ό,τι δεν σε ρωτούν…

Μην απαντάς σε ό,τι δεν σε ρωτούν…

Τελικά τι θα γίνει με τις εκλογές; Θα πάμε το 2019 όπως ο κ. Τσίπρας δήλωσε ή θα γίνουν νωρίτερα; Οταν ένας πρωθυπουργός απαντά σε ερώτημα που δεν του έγινε τότε... κάτι τρέχει.

Συνήθως, όταν κάποιος απαντά σε ερώτημα που δεν έχει τεθεί, αποκαλύπτει μία αγωνία, μεγαλύτερη ή μικρότερη.

Κάτι τέτοιο συνέβη την Τρίτη στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Εκεί, ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να κάνει μία σχετικά μακροσκελή τοποθέτηση για τον χρόνο των εκλογών.

Μπορεί να γίνεται παρασκηνιακή συζήτηση για το θέμα και να αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικών ρεπορτάζ και πολιτικών εκτιμήσεων. Όμως όταν ένας Πρωθυπουργός αναφέρεται επισήμως στον χρόνο των εκλογών χωρίς καν να του έχει τεθεί σχετικό ερώτημα, μάλλον αντίθετο αποτέλεσμα επιτυγχάνει από αυτό που επιδιώκει.

Είπε ο κ. Τσίπρας στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: «Θέλω, για άλλη μια φορά, να επαναλάβω ότι στόχος αυτής της κυβέρνησης, ταυτόχρονα με την υπέρβαση της κρίσης, την έξοδο από τα μνημόνια, είναι να οδηγήσει στη λαϊκή ετυμηγορία στο τέλος της θητείας της. Και τέλος της θητείας μας, είναι το φθινόπωρο του 2019. Ούτε καν οι ευρωεκλογές του 2019, γιατί ακούω διάφορες κουβέντες, διάφορες σκέψεις. Οι εκλογές είναι το φθινόπωρο του 2019. Οι ευρωεκλογές απλά θα διαψεύσουν παταγωδώς μάλιστα όλους όσοι έχουν σπεύσει να διαμορφώσουν πολιτικούς συσχετισμούς μέσα από αμφίσημες και αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπικές έρευνες, που διαμορφώνουν μια πλαστή εικόνα, όχι μόνο τώρα, αλλά και παλιότερα, σε σχέση με την κρίση του ελληνικού λαού».

Με τα λόγια αυτά ο κ. Τσίπρας διέψευσε σενάρια επιβεβαιώνοντάς τα. Αποκάλυψε συζητήσεις που όλοι γνωρίζουν ότι έχουν γίνει, αλλά ποτέ δεν είχαν τεθεί δημοσίως. Εδειξε ότι η αγωνία του είναι μεν να παραμείνει στο Μέγαρο Μαξίμου έως το φθινόπωρο του 2019, αλλά και ότι αυτό αποτελεί απλώς έναν πόθο, λιγότερο ή περισσότερο ευσεβή.

Το πώς θα τα κατορθώσει όλα αυτά, είναι αυτήν την στιγμή άγνωστο και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο. Ειδικώς αν τηρήσει δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ή πρόκειται να αναλάβει (μείωση συντάξεων και αφορολόγητου από το 2019). Με βάση αυτά, ο κ. Τσίπρας θα καλέσει τους πολίτες να τον ξαναψηφίσουν λίγο αφότου θα έχουν λάβει τα εκκαθαριστικά της εφορίας του 2019 και ενώ θα έχουν διαπιστώσει επί εννέα μήνες νέες δραματικές μειώσεις στα εισοδήματά τους. Μην ξεχνούμε: και το 2015 ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι δεν επρόκειτο να υπάρξουν νέες εκλογές.

Όπως και να ‘χει, τα όσα περιέγραψε την Τρίτη ο κ. Τσίπρας μοιάζουν με προαναγγελθείσα πολιτική αυτοκτονία. Υπάρχει βέβαια πάντα και παραλογισμός του καμικάζι….

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024