Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ηχηρά μηνύματα στα t-shirts της Χάμνεττ

Ηχηρά μηνύματα στα t-shirts της Χάμνεττ

Η αγγλίδα σχεδιάστρια διαδίδει κοινωνικοπολιτικά μηνύματα χάρη στη μόδα.

Ανέκαθεν η μόδα ήταν ένας τρόπος επικοινωνίας για τους σχεδιαστές που ήθελαν να εκφράσουν  τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Πολλές φορές αξιοποιούσαν τα σχέδια τους για διαδώσουν τους προβληματισμούς τους για τις συμπεριφορές των ανθρώπων, το περιβάλλον, την πολιτική και τον κόσμο γενικότερα.

Κοινωνικοπολιτικά μηνύματα επίλεξε να μοιραστεί στις πασαρέλες η αγγλίδα σχεδιάστρια μόδας, Κείθριν Χάμνεττ. Έχοντας σπουδάσει στη Σχολή καλών τεχνών και ντιζάιν του  Σεντ Μαρτινς σχεδίασε τα χαρακτηριστικά oversized t-shirts με μεγάλα έντονα γράμματα. Τα μηνύματα «Save the World», «Stop and think» «Piece», «No more dead fish in the sea?» είναι μερικά από τα σλόγκαν που αναγράφονται πάνω στα μπλουζάκια.

Το Μάρτιο του 1984, η σχεδιάστρια συνάντησε στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου την τότε πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ. Η ίδια μάλιστα τη χαιρέτισε, ενώ φορούσε ένα αντίστοιχο t-shirt με το σύνθημα «58% Don’t Want Pershing» αναφερόμενη στην τότε δημοσκόπηση σχετικά με τον πολλαπλασιασμό των αμερικανικών κρουαζιερόπλοιων και των πυρηνικών πυραύλων στην Ευρώπη.

Δημιουργίες της σχεδιάστριας φόρεσαν κατά καιρούς διάσημα συγκροτήματα, αλλά και μοντέλα. Ειδικότερα, στο βίντεο κλιπ των Wham!, ο τραγουδιστής Τζόρτζ Μάικλ φορούσε το μπλουζάκι με το μήνυμα «Choose life», όπως και ο ντράμερ των Queen, Ρότζερ Τέιλορ στο βίντεο κλιπ «Hammer To Fall». Την ίδια στιγμή η Ναόμι Κάμπελ περπάτησε φορώντας τα σλόγκαν «Use a condom» και «Piece».

Τα πιο πρόσφατα σχέδια της επικεντρώνονται στο Brexit και τον κόσμο τυπώνοντας «Cancel Brexit» και «I am not a terrorist. Please don’t arrest me» και συνεχίζει να δημιουργεί τη δική της μόδα στηριζόμενη στους προβληματισμούς της για την κοινωνία και το μέλλον του κόσμου.

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024