Ένα εύκολο και απλό κέικ καρότου για να έχετε πάντα κάτι γλυκό (και ελαφρύ) στο σπίτι, για εσάς και τους καλεσμένους σας.

 

Υλικά

6 αυγά

 

1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

 

2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι

 

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

 

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

 

1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδι τριμμένο

 

1 φλιτζάνι τσαγιού καρότο τριμμένο

 

Εκτέλεση

Χτυπάτε με σύρμα ή στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτετε το λάδι λίγο λίγο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το καρύδι και το καρότο και συνεχίζετε να χτυπάτε.

 

Αλευρώνετε τη φόρμα του κέικ και ρίχνετε μέσα το μείγμα, ενώ φροντίζετε η φόρμα να είναι γεμάτη μόνο μέχρι τη μέση.

 

Ψήνετε το κέικ στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά περίπου, αφού προηγόυμένως τον προθερμάνετε. Για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί, κάντε μία μικρή τομή με ένα μαχαίρι. Εάν το μαχαίρι βγει στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο.

 

Για καλύτερη γεύση και πιο ωραίο οπτικό αποτέλεσμα, μπορείτε να καλύψετε το κέικ με ζάχαρη άχνη.