Συνάντηση «κοινωνικού περιεχομένου» Αναστασιάδη – Ακιντζί
Το ανεπίσημο δείπνο των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί στην οικία της ειδικής συμβούλου του ΟΗΕ στην Κύπρο, στη «νεκρή ζώνη» της Λευκωσίας.
Ανεπίσημο δείπνο στην οικία της ειδικής συμβούλου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο θα έχουν στα μέσα Απριλίου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
Η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως «κοινωνικού περιεχομένου» και θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου στη «νεκρή ζώνη» της Λευκωσίας, όπου βρίσκεται η οικία της Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι η συνάντηση αυτή «δεν θα σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων», ενώ ανέφερε ότι χρειάζεται θέληση και βούληση για συνύπαρξη και ότι ο διάλογος είναι αναγκαίος, ενώ ισχυρίστηκε ότι αυτή τη στιγμή οι Ελληνοκύπριοι «κλείνουν την πόρτα στο διάλογο».
Ο τουρκοκύπριος ηγέτης συμπλήρωσε ότι οι συμπατριώτες του «είτε υπάρξει λύση, είτε όχι, θα εργαστούν για να αλλάξουν το καθεστώς τους».
in.gr
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη
- Περίπου 1.500 ναύτες των ΗΠΑ έφυγαν πανικόβλητοι από το Μπαχρέιν – Δεν πήραν ούτε τις στολές τους
- Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων – Πόσο θα κοστίσει το Πάσχα στο χωριό
- Λίβανος: Δυο κοριτσάκια σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 40 οι τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα
- Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζει δημοσκόπηση που τον παρουσιάζει με 96% θετική γνώμη ως πρόεδρο των ΗΠΑ
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2: Ο Λεβαντόφσκι την οδηγεί στη στέψη!
