Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ
Παρέμβαση στο σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ πραγματοποίησαν, το απόγευμα της Πέμπτης, μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φέιγ βολάν.
Παρέμβαση στο σπίτι της πρέσβειρας του Ισραήλ πραγματοποίησαν, το απόγευμα της Πέμπτης, μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φέιγ βολάν.
Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι η σημερινή παρέμβαση ήταν κίνηση στήριξης στον παλαιστινιακό λαό.
Μάλιστα, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «η σημερινή κατάσταση στη Παλαιστίνη δεν μας είναι άγνωστη. Αυτή η εθνοκάθαρση χαμηλής έντασης που πραγματώνεται επί σειρά ετών δείχνει να αναζωπυρώνεται με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ, ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Μια τέτοια κίνηση δίνει για άλλη μια φορά το έναυσμα ώστε οποίος-α διαφωνήσει ή αντισταθεί γενικότερα,να βρεθεί αντιμέτωπος με βίαιους διωγμούς και διώξεις. Αυτό συνέβαινε άλλωστε κάθε φορά που ο Παλαιστινιακός λαός διεκδικούσε το δίκιο του».
«Ο Ρουβίκωνας θεωρεί πως ο Παλαιστινιακός αγώνας δεν χάνει το συμβολικό νόημα που έχει εδώ και δεκαετίες. Έτσι θα στεκόμαστε διαρκώς αλληλέγγυοι σε αυτούς τους ανθρώπους, με όποιον τρόπο μπορούμε, με όσα μέσα διαθέτουμε. Η σύμπραξη της Ελλάδας με το Ισραήλ δεν μας αφήνει αδιάφορους και σίγουρα δεν θα μας βρει αμέτοχους» καταλήγει.
in.gr
- Μέγαρα: SOS από 112 – «Φύγετε από υπόγειους και ισόγειους χώρους» – Πλημμυρικά φαινόμενα
- Οι ΗΠΑ πουλούν τεράστιες ποσότητες βομβών στον Καναδά αξίας 2,68 δισ. δολαρίων
- Ανδρουλάκης: «Δεν μπορεί να υπάρξει τρίτη θητεία Μητσοτάκη»
- Ειρηνικός: 4 νεκροί σε νέο στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον σκάφους με «ναρκωτικά»
- Τσεχία: Εκ νέου πρωθυπουργός ο τραμπιστής δισεκατομμυριούχος Μπάμπις
- Λιθουανία: Καταδικάστηκε για αντισημιτικές δηλώσεις ο ηγέτης ήσσονος κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού