Γερμανικός τύπος: Οι έλληνες στρατιωτικοί και τα σενάρια ανταλλαγής
Η συνέχιση της κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία δεν περνά απαρατήρητη από τον γερμανικό Τύπο. Σύμφωνα με την αναδημοσίευση που κάνει η DW: «Οι έλληνες στρατιωτικοί απειλούνται με πενταετή φυλάκιση», γράφει η Neue Presse του Ανοβέρου στη διαδικτυακή της έκδοση.
Η συνέχιση της κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία δεν περνά απαρατήρητη από τον γερμανικό Τύπο. Σύμφωνα με την αναδημοσίευση που κάνει η DW: «Οι έλληνες στρατιωτικοί απειλούνται με πενταετή φυλάκιση», γράφει η Neue Presse του Ανοβέρου στη διαδικτυακή της έκδοση.
«Η τουρκική δικαιοσύνη τηρεί αμείλικτη στάση: Παρατείνει τη διάρκεια προφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Εναντίον τους ενδέχεται να απαγγελθεί μάλιστα και η κατηγορία της κατασκοπείας. Η σχέση ανάμεσα στους δύο νατοϊκούς εταίρους, την Ελλάδα και την Τουρκία, βρίσκεται ενώπιον μιας ακόμη σοβαρής επιβάρυνσης», σχολιάζει ο αρθρογράφος, επικαλούμενος μεταξύ άλλων τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου Ανατολή (Anadolu), που είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο να επιβληθεί ποινή πενταετούς κάθειρξης στον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη.
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται ανταπόκριση της Badische Zeitung, η οποία επισημαίνει ότι «οι έλληνες στρατιωτικοί απειλούνται με μακρά φυλάκιση» και υπογραμμίζει ότι «ούτε στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας (σ.σ. στη Βάρνα) στάθηκε δυνατό να μετακινηθεί η Τουρκία προκειμένου να αφήσει ελεύθερους τους δύο άνδρες».
Η εφημερίδα σχολιάζει ότι «η ελπίδα (…) να βρεθεί μια λύση για αυτούς δεν εκπληρώθηκε». Ο αρθρογράφος πιθανολογεί ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν «ενδέχεται να σχεδιάζει μια ανταλλαγή (σ.σ. με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα)».
in.gr
- Συνταγή: Βελούδινη πρασόσουπα
- Βενεζουέλα: Η προσωρινή πρόεδρος δημιούργησε επιτροπή για την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο
- Τα δύο συστατικά για ένα επιτυχημένο πρωινό
- Καιρός: Θυελλώδεις νοτιάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο – Πού θα έχει ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- Αποκάλυψη in: Η αρμόδια Επιτροπή για τις παρεμβολές «διαψεύδει» την ΥΠΑ για το «μπλακ αουτ» των αεροδρομίων
- Ο Μπίλι Τζόελ εκπλήσσει το κοινό με την πρώτη του εμφάνιση μετά τη διάγνωση με εγκεφαλική πάθηση
- Τέσσερα μυστικά για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού
- Η καταβόθρα της Νεστάνης: Ένα σπήλαιο με κατεύθυνση την Αργολίδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 05.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cody-board-w59DM6d6uxM-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442