Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Guardian «πουλάει» την ελληνική κρίση ως τουριστικό πακέτο

Ο Guardian «πουλάει» την ελληνική κρίση ως τουριστικό πακέτο

Το είδαμε κι αυτό. Η βρετανική εφημερίδα Guardian διοργανώνει τουριστικά πακέτα με αντικείμενο τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης.

Το είδαμε κι αυτό.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian διοργανώνει τουριστικά πακέτα με αντικείμενο τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης.

«Συναντήστε την ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα Ελενα Σμιθ σε αυτή τη συναρπαστική εξερεύνηση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της χρηματοπιστωτικής κρίσης και των προσφύγων στην Ελλάδα», διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Το πακέτο περιλαμβάνει επτά διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα και κοστίζει 2.500 λίρες κατ άτομο.

«Η περιήγησή μας ξεκινάει από τους αμπελώνες της Σάμου, ένα γραφικό νησί μόλις ένα μίλι από την Τουρκία και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την πρωτεύουσα, την Αθήνα. Ταξιδεύουμε από απομακρυσμένες φάρμες στα προάστια της πόλης και στο κοινοβούλιο για να ακούσουμε από κοντά τις απόψεις των απλών ανθρώπων, των ΜΚΟ, των επιχειρήσεων και των πολιτικών. Κορυφαίοι αναλυτές και η Ελενα θα είναι στη διάθεσή σας και θα έχετε την ευκαιρία να θέσετε τα δικά σας ερωτήματα και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα σχετικά με μερικά από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα», αναφέρεται στη διαφήμιση του πακέτου.

Η όλη υπόθεση, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά μέσα.

«Μήπως θα συναντήσουν και ανθρώπους που σκέφτονται να αυτοκτονήσουν εξαιτίας της ανέχειας;» σημειώνει με ειρωνική διάθεση ένας χρήστης του Twitter.

Οι περισσότεροι κατηγορούν την εφημερίδα για παντελή έλλειψη οποιασδήποτε ευαισθησίας, αλλά και για απόπειρα εκμετάλλευσης μιας κρίσης που έχει βυθίσει στην απόγνωση το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς μια πιο λανθασμένη προσέγγιση από μια εφημερίδα που ισχυρίζεται ότι ανήκει στον προοδευτικό χώρο.

Είναι προφανές ότι οι υπεύθυνοι του Guardian θεωρούν πως η Ελλάδα είναι μια Disneyland της μιζέριας, ένα θεματικό πάρκο με αντικείμενο τις καταστροφικές επιπτώσεις της λιτότητας.

Και μάλιστα δεν διστάζουν να το εκμεταλλευτούν οικονομικά.

Ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν τους έλληνες και τους μετανάστες σαν εκθέματα σε έναν εφιαλτικό ζωολογικό κήπο, στον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά τις πληγές που άφησαν πίσω τους τα μνημόνια και οι ευρωπαϊκές πολιτικές για το μεταναστευτικό.

Η όλη υπόθεση είναι τόσο προσβλητική, όσο και παράλογη.

Και εκεί που τελειώνει η λογική, τελειώνει κι η ανθρωπιά.

in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024