Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μεγάλο «θέμα» των Γερμανών στα γκολπόστ

Το μεγάλο «θέμα» των Γερμανών στα γκολπόστ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ άκουσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ανακοίνωση της Μπάγερν για την κατάσταση του Μάνουελ Νόιερ καθώς ο 32χρονος γκολκίπερ των Βαυαρών ξεκίνησε τρέξιμο και προπονήσεις σε πιο εντατικούς ρυθμούς.

Χριστόφορος Ευαγγελάτος

Η αντίστροφη μέτρηση για το Μουντιάλ του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει και οι ομάδες που θα δώσουν το παρών στα γήπεδα της Ρωσίας, έχουν επί της ουσίας μπει σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Εθνική ομάδα της Γερμανίας καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν από τέσσερα χρόνια στην Βραζιλία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως θα καταφέρει να κάνει το back to back.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ άκουσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ανακοίνωση της Μπάγερν για την κατάσταση του Μάνουελ Νόιερ καθώς ο 32χρονος γκολκίπερ των Βαυαρών ξεκίνησε τρέξιμο και προπονήσεις σε πιο εντατικούς ρυθμούς.

Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για τον 32χρονο πορτιέρε των «πάντσερ» καθώς έχει γενέθλια κι αυτή η μέρα συνδυάστηκε με την επιστροφή του σε εντατικούς ρυθμούς προπόνησης ενόψει Μουντιάλ.

Εδώ όμως δημιουργούνται μεγάλα ερωτήματα. Θα καταφέρει ο Νόιερ να δώσει το παρών στην τελική φάση του Μουντιάλ; Κι αν ναι, σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται μετά το κάταγμα που τον άφησε εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα; Πόσο εύκολο είναι για τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Γερμανίας να χρησιμοποιήσει τον Νόιερ αν αυτός είναι ανέτοιμος;

Πόσο δύσκολο είναι για τον Λεβ να αφήσει εκτός τον τερματοφύλακα – τοτέμ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γερμανίας; Και τι γίνεται με τον Τερ Στέγκεν ο οποίος πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν στην Μπαρτσελόνα;

Όλα αυτά είναι ερωτήματα που απασχολούν όχι μόνο τον προπονητή των «πάντσερ» αλλά όλους τους Γερμανούς φιλάθλους. Και η απόφαση που θα κληθεί να πάρει ο Λεβ δεν είναι εύκολη και λόγω συναισθηματικής άποψης.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την συμβολή του Νόιερ στις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια και ο Λεβ γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι εύκολο να αφήσει εκτός τον τερματοφύλακα της Μπάγερν.

Ξέρει όμως επίσης πολύ καλά, ότι ο Νόιερ δεν θα είναι σε δύο μήνες στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα για τον Γερμανό προπονητή. Σε ότι αφορά τον ίδιο τον Νόιερ, είναι προφανές πως θα κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για να προλάβει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και το πιθανότερο είναι πως θα τα καταφέρει.

Είναι άλλωστε ένας μεγάλος μαχητής και θα τα δώσει όλα για να συμπεριληφθεί στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Ακόμα κι αν γνωρίζει πως δεν είναι ο παλιός Νόιερ που θα ήταν χωρίς αμφιβολία αυτός που θα υπερασπίζονταν τα γκολπόστ της Γερμανίας.

Παρατηρώντας κάποιος τα ρεπορτάζ του γερμανικού Τύπου, διαπιστώνει πως όλοι περιμένουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την απόφαση του Λεβ, αναφορικά με τον πολύπειρο γκολκίπερ των Βαυαρών. Αυτή την στιγμή ο Γερμανός προπονητής δεν έχει λόγο να «ανοίξει τα χαρτιά» του. Έχει την πολυτέλεια να περιμένει και μαζί του περιμένουν κι όλοι οι Γερμανοί φίλαθλοι.

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024