Ανησυχία Μέρκελ – Μακρόν για τις τουρκικές ενέργειες
Την έντονη ανησυχία του για τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις στο Αφρίν της Συρίας, την Κύπρο και τις εξελίξεις με τους δύο έλληνες στρατιώτες, εξέφρασε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως σημείωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν.
Την έντονη ανησυχία του για τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις στο Αφρίν της Συρίας, την Κύπρο και τις εξελίξεις με τους δύο έλληνες στρατιώτες, εξέφρασε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως σημείωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμμανουέλ Μακρόν.
«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στο Αφρίν της Συρίας, για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο και για τους δύο έλληνες στρατιώτες που κρατούνται στην Τουρκία», ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος, ενώ από την πλευρά του ο γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση της Βάρνας, οι ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν για την Τουρκία και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη στάση της στα χωρικά ύδατα της Κύπρου και στο Αιγαίο Πέλαγος.
Ο κ. Μακρόν υπογράμμισε, επίσης, την ανησυχία της ΕΕ για την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν της Συρίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι συνιστά «κατάφορη παραβίαση» του Ψηφίσματος 2401 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ζητούσε να κηρυχθεί εκεχειρία για τουλάχιστον 30 συνεχείς ημέρες σε ολόκληρη τη Συρία.
Παράλληλα, η γερμανίδα καγκελάριος υπενθύμισε ότι στις 26 Μαρτίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντήσουν στη Βάρνα τον τούρκο πρόεδρο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό και η δεύτερη δόση από την ΕΕ, ύψους 3 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Τουρκία, σημειώνοντας ωστόσο την ανησυχία των Ευρωπαίων για τις διαφωνίες που υπάρχουν με την Τουρκία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- «Πυρά» κομμάτων για την αοριστολογία Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του πολέμου
- Ηellenic Train: Ακυρώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω της 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα 23 Μαρτίου
- Με δημοτική αστυνομία και πάλι ο Δήμος Ναυπακτίας
- Μαθητές από την Ελλάδα και την ομογένεια και ναυτικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους στο «Πείραμα της Γεώσφαιρας»
- Η Μπανταλόνα αντίπαλος της ΑΕΚ στα προημιτελικά του BCL
- Σύστημα υδροφώνων θα προειδοποιεί τα πλοία για φυσητήρες στην Ελληνική Τάφρο
