Τουσκ: Τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών πρέπει να προστατεύονται
Τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει «να προστατεύονται πλήρως» διαμήνυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει «να προστατεύονται πλήρως» διαμήνυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Νωρίτερα, στη σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ συζήτησαν το σκάνδαλο της εταιρείας Cambridge Analytica και την διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.
«Έγινε σαφές από όλους τους ηγέτες ότι η ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών πρέπει να προστατεύονται πλήρως. Αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα αυτό το ζήτημα. Η ευρωπαϊκή και η εθνική νομοθεσία πρέπει να γίνονται σεβαστές και να τηρούνται» τόνισε ο Τουσκ.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- THEON: Συμφωνία αξίας 1 δισ. ευρώ για προμήθεια συστημάτων νυχτερινής όρασης
- «Δεν υπάρχει ειρήνη και χαρά»: Η Ισλανδία μποϊκοτάρει τη Eurovision για το Ισραήλ – Πέντες χώρες εκτός
- LIVE: Μπενφίκα – Νάπολι
- ΗΠΑ: Ίσως να ζητούν από τουρίστες το ιστορικό τους στα social media τα τελευταία πέντε χρόνια για να εισέλθουν
- LIVE: Ντόρτμουντ – Μπόντο/Γκλιμτ
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι
