Ο διπλωμάτης ειδικών αποστολών για τους έλληνες στρατιωτικούς
Το μεγαλύτερο βάρος στην υπόθεση της απελευθέρωσης των δύο ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης δεν πέφτει ούτε στο υπουργείο Άμυνας, ούτε στο υπουργείο Εξωτερικών.
Το μεγαλύτερο βάρος στην υπόθεση της απελευθέρωσης των δύο ελλήνων
στρατιωτικών από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης δεν
πέφτει ούτε στο υπουργείο Άμυνας, ούτε στο υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», το μεγαλύτερο βάρος έχει επωμιστεί o διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού (και διπλωμάτης των δύσκολων αποστολών) Βαγγέλης Καλπαδάκης. «Μου λένε πως ό,τι είχε να κάνει ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο το έχει κάνει με επιτυχία, και από εκεί και πέρα τη σκυτάλη την παίρνει προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όποιον ηγέτη και αν συναντήσει θα του θέτει το ζήτημα (ξανά θα το θέσει στην κυρία Μέρκελ, στον Μακρόν και γενικά σε όλους τους ηγέτες της ΕΕ).»
» Οσον αφορά τον κ. Καλπαδάκη, ανιψιό του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση – η σύζυγος του προέδρου της Βουλής είναι θεία του – θεωρείται, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ένας καλός και ικανότατος διπλωμάτης στον οποίο ο κ. Τσίπρας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη».
in.gr
- Βενεζουέλα: Η προσωρινή πρόεδρος δημιούργησε επιτροπή για την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο
- Τα δύο συστατικά για ένα επιτυχημένο πρωινό
- Καιρός: Θυελλώδεις νοτιάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο – Πού θα έχει ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- Αποκάλυψη in: Η αρμόδια Επιτροπή για τις παρεμβολές «διαψεύδει» την ΥΠΑ για το «μπλακ αουτ» των αεροδρομίων
- Ο Μπίλι Τζόελ εκπλήσσει το κοινό με την πρώτη του εμφάνιση μετά τη διάγνωση με εγκεφαλική πάθηση
- Τέσσερα μυστικά για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού
- Η καταβόθρα της Νεστάνης: Ένα σπήλαιο με κατεύθυνση την Αργολίδα
- Citi Institute: Τα deepfakes της AI το νέο πρόσωπο της εξαπάτησης – Όταν δεν μπορείς να εμπιστευτείς αυτό που βλέπεις και ακούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 05.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cody-board-w59DM6d6uxM-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442