Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί οι άνδρες ονειρεύονται τα παπούτσια του Ντέηβιντ Γκάντι;

Γιατί οι άνδρες ονειρεύονται τα παπούτσια του Ντέηβιντ Γκάντι;

Με γοητεύουν οι polished-leather Chelsea boots και τα black & white saddle Golf shoes του John Lobb. Όσο γι’ αυτά του οίκου Berlutti; Αν ήμουν άνδρας θα τα αγόραζα όλα!

Μαργαρίτα Σφέτσα

Με γοητεύουν οι polished-leather Chelsea boots και τα black & white saddle Golf shoes του John Lobb. Όσο γι’ αυτά του οίκου Berlutti; Αν ήμουν άνδρας θα τα αγόραζα όλα!

Ο super star του fashion world τα επιλέγει για τις πρωινές και βραδινές εμφανίσεις του. Ένας από τους ωραιότερους και πλέον sexy άνδρες στον πλανήτη (οι γυναίκες τον «ερωτεύτηκαν» όταν μέσα σε ένα ταχύπλοο και «φόντο» τις κρυστάλλινες θάλασσες στο Αμάλφι γύρισε το περίφημο εκείνο, αισθησιακό spot για το άρωμα των Dolce & Gabbana), συμπληρώνει το ντύσιμό του με χειροποίητα παπούτσια των οίκων Berlutti και John Lobb. Αυτά είναι σίγουρα τα παπούτσια που ονειρεύονται να φορέσουν όλοι οι άνδρες που έχουν την αίσθηση του υψηλού, φίνου γούστου, απόλυτου στυλ. Θυμάμαι μερικά χρόνια πριν, στη διάρκεια επίσκεψής μου στο Παρίσι, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τον «κρυφό», πολύτιμο χώρο (μέσα στη boutique Hermes επί της Faubourg), εκεί που κατασκευάζονταν τα παπούτσια John Lobb.

Ο εμβληματικός οίκος Hermes αγόρασε το 1976 τη φίρμα John Lobb και βέβαια το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης της ονομασίας. Μια ημέρα πριν την επίσκεψή μου στο κατάστημα, είχα μάλιστα λάβει την σχετική άδεια από τον Πρόεδρο του οίκου Hermes, αείμνηστο Ζαν-Λουί Ντιμά. (Ο Ντιμά ήταν παντρεμένος με την επιφανή ελληνίδα αρχιτέκτονα Ρένα Γρηγοριάδη).

Η προσωπική μου εμπειρία:

Οι υπεύθυνοι της exclusive boutique με οδήγησαν στο χώρο (κάπου βαθειά μέσα στο κατάστημα, έμοιαζε από την αρχή σαν ένα … καλά κρυμμένο θησαυρό το εργαστήριο παπουτσιών) και λίγο μετά άρχισαν την ξενάγηση. Όλα έμοιαζαν τέλεια. Η ιστορία κατασκευής των παπουτσιών, ακουγόταν στα αυτιά μου σαν ένα πολύ όμορφο παραμύθι. Ξαφνικά η ξενάγηση σταμάτησε. Κάποιος από τους υπεύθυνους είχε δώσει την σχετική εντολή. Μου έκανε εντύπωση η ξαφνική αλλαγή της στάσης του προσωπικού. Έγινε κάπως απόμακρη. Αργότερα μου εξήγησαν ότι έπρεπε να ρωτήσουν ξανά στα κεντρικά γύρω από την «έγκριση» του Ντιμά. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να περάσει κανείς στο εργαστήριο των παπουτσιών John Lobb και να «ανακαλύψει» τα μυστικά κατασκευής των συγκεκριμένων υπέροχων παπουτσιών. Τελικά στάθηκα τυχερή. Η ξενάγηση έγινε και εγώ ένοιωσα αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία. Μερικά πράγματα είναι τόσο «ιδιαίτερα», μοναδικά, πολύτιμα. Κάτι σαν έργα τέχνης που νοιώθεις ότι δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

Ράβονται στο χέρι

Τα παπούτσια αυτά δημιουργούνται με savoir-faire μοναδικό. Ράβονται στο χέρι, στα μέτρα βέβαια του πελάτη. Παπούτσια χειροποίητα, υπερπολυτελή, τα οποία όταν τα φοράει ένας άνδρας βιώνει πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία. Είναι αυτό το ακριβό, ξεχωριστό “touch” στην ανδρική γκαρνταρόμπα. Το brand John Lobb δημιουργήθηκε το 1866. Το 1901 η φίρμα επεκτάθηκε στο Παρίσι. Τα καταπληκτικά αυτά παπούτσια κατασκευάζονται στο Northampton της Αγγλίας. Οι τιμές τους ξεκινούν από 800-1.000 στερλίνες, για να φθάσουν σε …δυσθεώρητα (για παπούτσια) ύψη. Μαζί με τα Berlutti, τα John Lobb είναι τα κορυφαία χειροποίητα παπούτσια στον κόσμο. Οι κοινοί θνητοί μπορούν απλά να τα ονειρεύονται. Τα Edward Green είναι επίσης πολύ καλά, σε λίγο πιο λογικές τιμές. Τα Church’s και Crockett and Jones, είναι πιο φθηνά, όπως και τα Tricker’s.

Η διαδικασία κατασκευής τους στο παρακάτω βίντεο:

Berlutti: Ίσως χρειασθεί να περιμένεις εννέα μήνες για ένα ζευγάρι…

Τα εκπληκτικά παπούτσια Berlutti κατασκευάζονται στην Φερράρα της Ιταλίας. Πρόκειται για τα παγκοσμίως luxury extraordinary footwear. Στο χώρο που κατασκευάζονται τα παπούτσια, υπάρχει έντονη η μυρωδιά του βερνικιού. Οι κατασκευαστές, το προσωπικό, έτοιμοι όλοι τους να εκτελέσουν εκεί με τον καλύτερο τρόπο τις παραγγελίες των απαιτητικών πελατών, από ολόκληρο τον κόσμο. Τα εξαιρετικά αυτά bespake shoes που συμπληρώνουν το ντύσιμο ενός άντρα που ξέρει… Για να κατασκευαστεί ένα ζευγάρι παπουτσιών Berlutti μπορεί να πάρει κάτι περισσότερο από 50 ώρες. Τα δέρματα είναι άριστης ποιότητας, πολλοί από τους εργαζόμενους δουλεύουν στην εταιρεία για πολλά-πολλά χρόνια. Η εμπειρία τους στην κατασκευή άλλωστε μοναδικών, χειροποίητων παπουτσιών είναι πολύτιμη για τους νεότερους.

Τα δέρματα κροκοδείλου είναι τα πιο ακριβά. Τα αγοράζουν από τον καλύτερο προμηθευτή, ο οποίος βρίσκεται στη Σιγκαπούρη. Οι κατασκευαστές δίνουν όπως λένε τεράστια σημασία στην κατασκευή της σόλας έτσι ώστε το παπούτσι, εκτός από εντυπωσιακό εμφανισιακά, να είναι πολύ άνετο. Τα παπούτσια κατασκευάζονται στην Ιταλία. Τα original όμως workshop, το πρώτο Maison-style store (ιδρύθηκε το 1940), βρίσκεται στον αριθμό 26 της Rue Marbeuf στο Παρίσι. Το συγκεκριμένο κατάστημα «φιλοξενεί» επώνυμους και ανώνυμους πελάτες. Όλοι τους όμως διαθέτουν γερά πορτοφόλια. Αυτοί οι οποίοι πηγαίνουν εκεί για πρώτη φορά, ίσως χρειαστεί να περιμένουν οκτώ μήνες για να τους ετοιμάσουν τα δικά τους bespoke shoes. Οι υπεύθυνοι του εμβληματικού αυτού καταστήματος, λένε ότι οι Ρώσοι προτιμούν τα παπούτσια τους πολύ «σφιχτά» πάνω στο πόδι. Οι Κινέζοι πάλι, πιο χαλαρά. Οι έλληνες πελάτες (πιστέψτε με είναι αρκετοί) τι ζητάνε αλήθεια από τους κατασκευαστές; Μάλλον είναι οι πλέον αναποφάσιστοι…

Στο παρακάτω βίντεο τα μυστικά των παπουτσιών Berlutti

Και η παντόφλα θέλει τον Hermes της…

Πριν μερικά χρόνια, ο πολυσυζητημένος Σεϊχης Χαμάντ Αλ θανί είχε «κατέβει» από την υπερπολυτελή θαλαμηγό του, η οποία είχε δέσει στην Ιθάκη για να ψωνίσει στην τοπική αγορά. Τότε η «Σίβυλλα του Βήματος», είχε ασχοληθεί με την παντόφλα του κοσμοπολίτη σεϊχη. Ο Αλ Θανί ψώνιζε ψάρι, με τις δερμάτινες παντόφλες του να συνοδεύουν την ολόλευκη κελεμπία. Η παντόφλα, όπως ανέφερε η «Σίβυλλα» δεν ήταν σίγουρα αγορασμένη από την …λαϊκή. Έφερε την υπογραφή Cesare Racciotti. Πρόκειται για τον διεθνούς φήμης Ιταλικό οίκο. Ο σεϊχης ο οποίος ξέρει από μόδα (μην ξεχνάμε ότι ακολούθησε τις συμβουλές της συζύγου του Μόζα και προχώρησε στην αγορά του οίκου Valentino, όπως και των καταστημάτων Harrods) σε άλλες καλοκαιρινές εμφανίσεις του, έχει επιλέξει τις παντόφλες, ή τέλος πάντων (να… χρησιμοποιήσουμε ένα πιο εκλεπτυσμένο όρο, τα …σανδάλια) Hermes (παντόφλες όμως είναι έτσι κι αλλιώς). Ο εμβληματικός γαλλικός οίκος δημιουργεί παντόφλες από εξαιρετικό δέρμα. Η φετινή του κολεξιόν διαθέτει τις καλύτερες. Παντόφλες από φίνο δέρμα, σε καφέ, σε μαύρο, όπως επίσης sneakers και παπούτσια σε εντυπωσιακά σχέδια, χρώματα με εξαιρετικό στυλ…

in.gr

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024