Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τα προβληματάκια» Τσίπρα - Καμμένου

«Τα προβληματάκια» Τσίπρα – Καμμένου

Η είδηση δεν είναι ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Τρίτη με έναν από τους υπουργούς του, μια συνάντηση την οποία διαλαλούσε όλη τη Δευτέρα σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

Η είδηση δεν είναι ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Τρίτη με έναν
από τους υπουργούς του, μια συνάντηση την οποία διαλαλούσε όλη τη
Δευτέρα σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.
Τζανακόπουλος.

Ούτε βεβαίως, σύμφωνα με το «Βηματοδότη» αποτελεί είδηση η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός του διατηρούν… άριστες σχέσεις και ότι συνεργάζονται στενά και απόλυτα. Αλίμονο εάν συνέβαινε το αντίθετο. Ή ο υπουργός έπρεπε να είχε παραιτηθεί ή να τον είχε καρατομήσει ο Πρωθυπουργός.

Στην περίπτωση όμως των σχέσεων ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Πάνο Καμμένο τα πράγματα είναι διαφορετικά και ό,τι συμβαίνει με τους δύο (φανερά ή κρυφά) αποτελούν είδηση και έχουν ενδιαφέρον.

Για παράδειγμα, ποιος ο λόγος να ανακοινώνεται επισήμως ότι θα υπάρξει συνάντηση των δύο συγκυβερνώντων; Τη στιγμή που κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και μερικούς άλλους υπουργούς (διάβαζε Ν. Παππάς και Γ. Κατρούγκαλος) δηλώνεται πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους δύο; Ούτε για το Μακεδονικό, ούτε για το Αλβανικό, ούτε για τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ούτε βεβαίως για τον Ιβάν Σαββίδη.

Όλα γίνονται για το θεαθήναι

Συνεπώς όλα αυτά γίνονται για το θεαθήναι. Την Τρίτη το πρωί οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος θα συναντηθούν με ένα και μοναδικό θέμα στην ατζέντα: τι θα πράξει ο Καμμένος με το Μακεδονικό, με δεδομένο, πρώτον, ότι η ελληνική πρόταση έχει ήδη σταλεί στα Σκόπια (με όνομα που περιέχει στα σλαβικά το «Μακεδονία») και, δεύτερον, πως ο Νίκος Κοτζιάς θα βρίσκεται εκεί στις 22 Μαρτίου.

Οι Τσίπρας και Καμμένος αναμένεται (αφού δοθούν ορισμένες εξηγήσεις) να τα βρουν. Η εξουσία, βλέπετε, είναι γλυκιά και για τους δύο και δεν την εγκαταλείπουν έτσι εύκολα. Εστω κι αν υπήρξαν προσφάτως «απειλές» για αποχωρήσεις από την κυβέρνηση ή υπονοούμενα για παραιτήσεις από υπουργικούς θώκους. Συνέβησαν, θα πείτε, τέτοια πράγματα; Και δεν τα μάθαμε;

Πηγές των ΑΝΕΛ αναφέρουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και σε αυτήν ετέθησαν (κατά τους ΑΝΕΛ) «ορισμένα προβληματάκια» που αφορούν τη συγκυβέρνηση ή, εάν θέλετε, τις σχέσεις Τσίπρα – Καμμένου.

Τέθηκε, συγκεκριμένα, ευθέως το ερώτημα τι θα κάνουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας φέρει στη Βουλή προς ψήφιση τη συμφωνία με τα Σκόπια. Αρχικά προτάθηκε να αποχωρήσουν οι βουλευτές χωρίς να ψηφίσουν. Αν συμβεί όμως κάτι τέτοιο, τότε ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να περάσει τη Συμφωνία με την ψήφο των 145 βουλευτών (δηλαδή επί των παρόντων). Διαθέτει ήδη 144 και εύκολα θα μπορούσε να βρει άλλον έναν. Συνεπώς θα ήταν άνευ σημασίας η αποχώρηση.

Για ευνόητους λόγους (για να μην εκτεθεί ή διαγραφεί) δεν θα αναφέρω το όνομα του βουλευτή των ΑΝΕΛ που μίλησε και έδωσε τους παρακάτω διάλογους που έγιναν σε συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος:

«Δεν πρέπει να αποχωρήσουμε, προτείνω να παραμείνουμε στην αίθουσα και να ψηφίσουμε όλοι «όχι». Εάν αποχωρήσουμε, τότε είναι σαν να μετέχουμε σε μια… gay διαδικασία και εδώ θα πρέπει να δείξουμε τις θέσεις μας, τι είναι άσπρο και τι είναι μαύρο».

Η πρόταση για αποχώρηση κατά την ψηφοφορία φαινόταν ότι απομακρυνόταν, όταν άλλοι βουλευτές έθεσαν το εξής ερώτημα: «Ωραία, αποχωρούμε, τι θα γίνει την επομένη; Θα στηρίζουμε τα νομοσχέδια της κυβέρνησης και γενικά την κυβέρνηση; Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο;». Τότε επενέβη ο Πάνος Καμμένος ο οποίος, όπως αφηγείται ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, έθεσε ένα άλλο ζήτημα: αυτό της παραίτησής του από το υπουργείο Αμυνας, αν βεβαίως το απαιτήσουν οι συνθήκες. Είδατε ότι η συνάντηση της Τρίτης ανάμεσα στους δύο έχει να λύσει μερικά… προβληματάκια;

in.gr

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024