Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μέλλον της κυβερνητικής συμμαχίας στο ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου

Το μέλλον της κυβερνητικής συμμαχίας στο ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου

Να κολλήσουν το γυαλί που έχει σπάσει στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα επιχειρήσουν την Τρίτη Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν. Το ρήγμα μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων φαίνεται πως δύσκολα θα κλείσει καθώς υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα και εστίες διαφωνίας.

Μιχάλης Νιβολιανίτης

Να κολλήσουν το γυαλί που έχει σπάσει στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα
επιχειρήσουν την Τρίτη Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος κατά τη
διάρκεια συνάντησης που θα έχουν. Το ρήγμα μεταξύ των δύο κυβερνητικών
εταίρων φαίνεται πως δύσκολα θα κλείσει καθώς υπάρχουν πολλά ανοιχτά
μέτωπα και εστίες διαφωνίας.

Μετά το άτυπο σιωπητήριο που επέβαλε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος προς τους βουλευτές του ενόψει της συνεδρίασης της ΚΟ την Τρίτη, πολλά έχουν αρχίσει να ακούγονται στο παρασκήνιο περί «σημαντικών αποφάσεων» ενώ αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα ο Πάνος Καμμένος θα λάβει την απόφαση να «εγκαταλείψει το κυβερνητικό σκάφος» με πρόσχημα τις εξελίξεις στο ονοματολογικό για την ΠΓΔΜ αλλά και λόγω της υπόθεσης με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που όσο περνά ο καιρός περιπλέκεται.

Οι διαφωνίες για μείζονα θέματα μεταξύ βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ οι οποίοι «σφάζονται» καθημερινά στα κανάλια δείχνουν πως η συνεργασία των δύο πλευρών δεν θα συνεχιστεί για πολύ.

Μέσα σε όλο αυτό το άσχημα κλίμα, ήρθε να προστεθεί και το θέμα του Ιβάν Σαββίδη που έχει δυναμιτίσει την κατάσταση. Την ώρα που το Μαξίμου επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα με τον «πιστολέρο Σαββίδη» βουλευτές των ΑΝΕΛ υπερασπίζονταν το τελευταίο διάστημα τον επιχειρηματία σε τέτοιο βαθμό με κάποιους εξ αυτών να δηλώνουν ότι «δεν είδαν το όπλο του Σαββίδη».

Σήμερα έγινε γνωστό μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι επίκειται συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου. Επισήμως, αναφέρει η κυβέρνηση, ο λόγος της συνάντησης που θα γίνει την Τρίτη θα είναι για να συζητήσουν οι δύο πλευρές τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να κάνουν για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Τζανακόπουλος επιχείρησε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την απόσταση που υπάρχει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις διαφωνίες κορυφής, είναι βέβαιο πως στη συνάντηση της Τρίτης μεταξύ Τσίπρα – Καμμένου οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα μιλήσουν και για το μέλλον της κυβερνητικής συμμαχίας.

Μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος θέλοντας να υποβαθμίσει τις «διαφορετικές απόψεις» που διατυπώνονται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υποστήριξε πως όσα λέγονται για ρήξη μεταξύ της κυβερνητικής συμμαχίας, είναι ευσεβής πόθος της ΝΔ.

«Κάθε φημολογία ή ψίθυρος για ρήξη είναι μία προσπάθεια της ΝΔ να αλλάξει η ιεράρχηση της προτεραιότητας της δημόσιας συζήτησης» σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως όταν μιλάμε για κυβέρνηση με δύο κόμματα και διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, «υπάρχει αμφισβήτηση και επιμέρους διαφωνίες». Αυτό που καθορίζει τη σχέση των δύο κομμάτων, πρόσθεσε, «δεν είναι παρά η προσπάθεια για να εξέλθει η χώρα από το καθεστώς των μνημονίων».

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024