Την μήνι του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσαν τα σεξιστικά σχόλια του υπερσυντηρητικού μουσουλμάνου Νουρεντίν Γιλτνίζ, επικεφαλής του ιδρύματος Social Fabric Foundation, ο οποίος δήλωσε ότι «οι γυναίκες πρέπει να ευγνωμονούν τον Θεό, καθώς ο Θεός επέτρεψε στους άνδρες να τις δέρνουν και να ηρεμούν».

Τα όσα προσβλητικά είπε ο Γιλντίζ δημοσιεύτηκαν σε βίντεο στο διαδίκτυο στις 3 Μαρτίου προκαλώντας σάλο στην τουρκική κοινή γνώμη.

Με αφορμή τη χθεσινή Ημέρα της Γυναίκας και τα παραπάνω σχόλια ο Ερντογάν κάλεσε τη διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων να παρέμβει λέγοντας ότι θα πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην προσαρμογή των θρησκευτικών πρακτικών στις τρέχουσες ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες».

Περιθωριακοί

«Δεν θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τα λόγια ορισμένων περιθωριακών που δεν έχουν στόχο παρά στην κατάχρηση των αξιών της θρησκείας και του έθνους μας, δεν θα τα δεχτούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι κήρυκες αυτοί δεν έχουν θέση στο Ισλάμ καθώς δεν αντιλαμβάνονται ότι το Ισλάμ πρέπει να αναθεωρείται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιλντίζ γίνεται αντικείμενο καταγγελιών. Παλαιότερα είχε προτείνει το γάμο μεταξύ παιδιών έξι ετών με συνομήλικους ή ενήλικες, ενώ είχε προτείνει να απαγορευτεί να εισέρχονται μαζί σε ασανσέρ άνδρες και γυναίκες.

Έπειτα από την κατακραυγή, το γραφείο του Εισαγγελέα της Άγκυρας απήγειλε κατηγορία κατά του Γιλντίζ για «υποκίνηση του κοινού σε μίσος και εχθρότητα».

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο