Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο πλανήτης καίγεται κι εμείς χαζεύουμε στα κινητά

Ο πλανήτης καίγεται κι εμείς χαζεύουμε στα κινητά

Μόνο τρεις λευκοί ρινόκεροι του Βορρά έχουν απομείνει ζωντανοί σε ολόκληρο τον κόσμο και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Το υπο-είδος βαδίζει προς την ολοκληρωτική εξαφάνιση.

Μόνο τρεις λευκοί ρινόκεροι του Βορρά έχουν απομείνει ζωντανοί σε ολόκληρο τον κόσμο και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Το υπο-είδος βαδίζει προς την ολοκληρωτική εξαφάνιση.

Εφέτος δεν έχουν καταγραφεί γεννήσεις στους πληθυσμούς των γαλάζιων φαλαινών στον Βόρειο Ατλαντικό, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες στους επιστήμονες για την επιβίωσή τους.

Οι αποικίες κοραλλιών σε όλα τα πλάτη και μήκη των ωκεανών βρίσκονται κάτω από τρομερή πίεση, καθώς η αύξηση της θερμοκρασίας των θαλασσών τις μετατρέπει σε απέραντα νεκροταφεία.

Από τις σαβάνες της Αφρικής, μέχρι τα βάθη του ωκεανού υπέροχα πλάσματα, οι πληθυσμοί των οποίων μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες αριθμούσαν εκατομμύρια, απειλούνται με εξαφάνιση ή και χάνονται διαπαντός από το πρόσωπο της Γης.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο εξαφανίζονται περίπου 10.000 είδη ζώων. Σύμφωνα με την οικολογική οργάνωση WWF τα τελευταία 40 χρόνια έχουν εξαφανιστεί τα μισά είδη ζωής που υπήρχαν στον πλανήτη.

Για την τραγική αυτή εξέλιξη αποκλειστικός υπεύθυνος είναι οι κάθε είδους ανθρώπινες δραστηριότητες – από την υπερ-αλιεία και το αλόγιστο κυνήγι, μέχρι την καύση ορυκτών καυσίμων που πνίγουν την Γη μέσα σε ένα τοξικό σύννεφο.

Όπως καταστρέφουμε τα πνευμόνια μας με το τσιγάρο, έτσι καταστρέφουμε και τα πνευμόνια του πλανήτη, τα τροπικά δάση της Νοτίου Αμερικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας, κατακαίγοντας δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καθημερινά προκειμένου να «απελευθερωθούν» εκτάσεις για καλλιέργειες και βοσκή ζώων.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα κληροδοτήσουμε στους απογόνους μας έναν πιο φτωχό, άσχημο, τοξικό, μη κατοικήσιμο κόσμο από αυτόν που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας.

Οδηγημένοι από την ανοησία, την απληστία και το κυνήγι του κέρδους έχουμε βάλει φωτιά στο σπίτι μας, ενώ σαν σύγχρονοι Νέρωνες παρακολουθούμε το αποτρόπαιο θέαμα, χωρίς να παίζουμε λύρα, αλλά απορροφημένοι στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων.

Τα οποία επί τη ευκαιρία απειλούν άμεσα τους τελευταίους άγριους γορίλες στον πλανήτη.

Τα κινητά τηλέφωνα, όπως και οι υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, περιέχουν μεταλλικά ελάσματα, τα οποία ελέγχουν την ένταση του ρεύματος και αποθηκεύουν ενέργεια.

Τα ελάσματα αυτά κατασκευάζονται από ένα μέταλλο που εξάγεται από το ορυκτό Coltan, το οποίο απαντάται σε ελάχιστα μέρη στον πλανήτη. Το 80% της παγκόσμιας παραγωγής προέρχεται από τα ορυχεία της Δημοκρατίας του Κονγκό (πρών Ζαΐρ) τα οποία βρίσκονται στα τελευταία παρθένα δάση που ζουν οι γορίλες.

Αυτούς τους γορίλες τους σκοτώνουν με πολυβόλα όπλα και στη συνέχεια τους ταΐζουν στους εργάτες που δουλεύουν στα ορυχεία.

Ο κύκλος είναι πολύ φαύλος και δεν υπάρχει σωτηρία.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024