Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σίριαλ για γερά νεύρα με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς

Σίριαλ για γερά νεύρα με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς

Παρατείνεται η αγωνία για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, μετά τη σύλληψή τους σε τουρκικό έδαφος κοντά στην συνοριογραμμή του Έβρου.

Παρατείνεται η αγωνία για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι
παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη,
μετά τη σύλληψή τους σε τουρκικό έδαφος κοντά στην συνοριογραμμή του
Έβρου.


Η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αδριανούπολη να απορρίψει το αίτημα των δικηγόρων των ελλήνων στρατιωτικών για την αποφυλάκισή τους έχει περιπλέξει ακόμη περισσότερο την υπόθεση, δημιουργώντας ανησυχία στην Αθήνα.

Στη φυλακή για άγνωστο διάστημα οι έλληνες στρατιωτικοί

Κι αυτό διότι η απόρριψη της ένστασης για την προφυλάκιση θεωρείται το πρώτο επεισόδιο του σίριαλ, του οποίου η εξέλιξη παραμένει άγνωστη.

Τα δύο στελέχη του ελληνικού στρατού παραμένουν στις τουρκικές φυλακές και θα παραμείνουν για άγνωστο χρονικό διάστημα, καθώς αφενός είναι άγνωστο πότε θα δικαστούν, αφετέρου νέα ένσταση για αναστολή κράτησης μπορεί να υποβληθεί από τους δικηγόρους τους τουλάχιστον έπειτα από έναν μήνα…

Το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι επισήμως στο κατηγορητήριο κατά των ελλήνων στρατιωτικών δεν υπάρχει πουθενά η αναφορά περί κατασκοπείας. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το πότε θα γίνει η δίκη και ως εκ τούτου μέχρι πότε θα κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.

Κινητικότητα στην Αθήνα – Διεθνοποιείται το θέμα

Η Αθήνα, η οποία υπολόγιζε ότι το θέμα της κράτησης των στρατιωτικών –που είχε χαρακτηρίσει στην αρχή «τυπικό»- θα λυνόταν άμεσα, εκφράζει την αγωνία της για τις εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό, συνεκλήθη έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου προκειμένου να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και να χαραχθεί μία ενιαία γραμμή με πρωταρχικό στόχο, να γίνουν όλες οι αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων.

Η κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, τονίζει ότι θα αξιοποιηθούν όλοι οι διπλωματικοί δίαυλοι για τη διευθέτηση του ζητήματος, υπογραμμίζοντας ότι εάν χρειαστεί θα υπάρξει και επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε σημερινές του δηλώσεις από τις Βρυξέλλες, υποστήριξε ότι «η σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μετά από επικοινωνία που είχε με την κ. Μογκερίνι, στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα θέσει -όπως είπε- «το θέμα της κράτησης των δύο ελλήνων, των δύο ευρωπαίων στρατιωτικών, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία».

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της κρατά ψύχραιμη στάση για το θέμα προσπαθώντας έτσι να συμβάλλει στην άμεση επίλυση του ζητήματος μέσω της διπλωματικής οδού και αφήνει τις όποιες ευθύνες υπάρχουν για το χειρισμό του θέματος για αργότερα.

Οι οικογένειες των στρατιωτικών

Οι δύο οικογένειες των ελλήνων στρατιωτικών, που είδαν χθες τα παιδιά τους, απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ φοβούμενοι μήπως και περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την κατάσταστη.

Ούτως ή άλλως βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές για τους λεπτούς χειρισμούς που απαιτούνται με στόχο να αφεθούν γρήγορα ελεύθεροι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί.

in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024